Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access_общ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
6.09 Mб
Скачать

Збереження макросів

Для збереження макросу необхідно виконати команду Файл Сохранить, або клацнути по піктограмі (сохранить) на панелі інструментів. Якщо макрос зберігається вперше, Access запитає для нього ім'я. Слід ввести ім'я створеного макросу, виконати клацання по кнопці ОК і закрити вікно макросів.

Виконання макросу

Після завершення розробки макросу можна перевірити його роботу, запустивши макрос на виконання таким чином: у вікні БД встановити режим роботи Макросы, виділити макрос і клацнути по пункту меню Запуск або просто виконати подвійне клацання на макросі.

Макрос можна також запустити іншим способом:

Вибрати команду СервисÞ Макрос Þ Выполнить макрос. В діалоговому вікні, що з'явилося Запуск макроса вибрати або ввести ім'я макросу.

Роботу макросу можна перевірити в покроковому режимі. Для цього необхідно виділити макрос і виконати команду Конструктор Þ По шагам, або команду Запуск Þ По шагам. Відкриється вікно діалогу "Пошаговое исполнение макроса". Для виконання кожного кроку макрокоманди необхідно клацати по кнопці Шаг в цьому вікні. Після виконання всіх макрокоманд Access повернеться у вікно макросу. Для відміни покрокового режиму ще раз клацнути кнопку По шагам.

Якщо макрос відкрито в режимі конструктора його можна виконати, якщо клацнути по кнопці (запуск) на панелі інструментів, або виконати команду меню Запуск Þ Запуск.

Крім того, макроси можна виконувати за допомогою кнопок, які додаються у форми. Кнопки макросів можна створити методом перетягування таким чином:

  1. Відкрити потрібну форму в режимі конструктора, перемістити форму і встановити її розміри так, щоб можна було бачити і вікно БД.

  2. У вікні БД перейти в режим роботи Макросы для відображення макросів.

  3. Перетягнути потрібний макрос в те місце форми, де необхідно розмістити кнопку. Створена кнопка з'явиться у вікні форми.

Макрос можна настроїти (відладити) так, щоб він виконувався автоматично при запуску БД.

Для цього достатньо при збереженні створеного макросу привласнити йому ім'я Autoexec. Макроси Autoexec звичайно використовуються для відкриття форм, з якими частіше за все працюють користувачі, або для розміщення на екрані декількох форм або звітів, що часто використовуються.

Утримуючи клавішу Shift під час відкриття БД, можна відмінити запуск макросу Autoexec.

Редагування макросів

Структура таблиці у вікні макросів нагадує структуру звичайної таблиці БД. Команди редагування тексту, що використовуються для вилучення, перенесення і копіювання вмісту полів, можуть застосовуватися і в рамках таблиці макросу.

Редагування макросу здійснюється в режимі конструктора. Аргументи і короткий опис макрокоманди відображаються у вікні макросів тільки при виділенні даної макрокоманди.

Наприклад, для вставки додаткової макрокоманди в існуючий макрос необхідно виконати наступні дії.

  1. У вікні БД вибрати режим роботи Макросы.

  2. Вибрати макрос для редагування, клацнувши на ньому мишею.

  3. Відкрити макрос в режимі конструктора, за допомогою пункту меню Конструктор.

  4. Вибрати макрокоманду перед якою необхідно провести вставку нової, клацнувши мишею в одному з полів цієї макрокоманди або виділивши весь рядок цілком.

  5. Вибрати пункт меню Вставка Строки. Перед маркірованим рядком буде вставлений порожній.

  6. Помістити в цей рядок нову макрокоманду.

  7. Зберегти макрос.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]