Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access_общ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
6.09 Mб
Скачать

Способи створення форм

Як і інші об'єкти Access, форми можна створювати вручну за допомогою Конструктора або автоматично. Автоматично створювані форми (автоформи) є найпростішим способом створення форм і включають всі поля вибраного джерела даних. Автоформи бувають декількох видів, кожний з яких відрізняється способом відображення даних.

  1. Автоформа в столбец (в стовпець). В такій формі поля кожного запису відображаються у вигляді набору елементів управління, розташованих в один або декілька стовпців, а на екран виводиться тільки по одному запису.

  2. Автоформа табличная (таблична). Форма виглядатиме так само, як звична таблиця Access.

  3. Автоформа ленточная (стрічкова). В такій формі поля кожного запису розташовуються в окремому рядку, причому наступний запис відображається на екрані знизу від попереднього.

  4. Автоформа сводная таблица (зведена таблиця) забезпечує створення форми із зведеною таблицею Excel.

  5. Автоформа сводная диаграмма (зведена діаграма) надає можливість автоматичного створення форми з діаграмою.

Іншим простим і швидким способом створення форми є використання Мастера форм (майстра форм). За допомогою майстра можна створювати форми на основі однієї таблиці і складніші форми на основі декількох таблиць і запитів, що мають підлеглі форми.

Майстер форм розбиває процес створення форми на декілька етапів. На кожному етапі вимагається встановити певні параметри в одному з діалогових вікон майстра, кожне з яких визначає один крок створення форми. Якщо на якому-небудь кроці була допущена помилка або виникла необхідність зміни яких-небудь встановлених параметрів, для повернення до попереднього кроку натискається кнопка Назад. Крім того, у будь-який момент можна натискувати кнопку Отмена для відмови від створення форми і повернення до вікна бази даних.

Робота з формами Access може відбуватися в п'яти режимах: в режимі Формы (форми), в режимі Таблицы (таблиці), в режимі Конструктора (конструктора), в режимі Сводной таблицы (зведеної таблиці) и в режимі Сводной диаграммы (зведеної діаграми). Щоб вибрати режим роботи треба відкрити форму і вибрати відповідну команду з меню Вид.

Режим Форми є "робочим" для користувача бази даних. В цьому режимі здійснюються перегляд і редагування записів, вилучення записів або додавання нових. У такий спосіб користувач працює з таблицею або запитом, які є джерелами даних для форми. В цьому режимі за умовчанням відкривається форма з вікна бази даних.

В режимі Таблиці, як і в режимі форми, можна переглядати і редагувати, додавати і вилучати записи в таблиці або запиті, які є джерелом даних для форми. Проте в цьому режимі не підтримуються настройки елементів управління, виконані в режимі конструктора. Щоб перейти в режим таблиці, виберіть команду Вид Режим таблицы.

Настроїти різні властивості форми, змінити її зовнішній вигляд, структуру і функціональність можна в режимі Конструктора. Щоб перейти в режим конструктора, виберіть команду Вид Конструктор. Настройка зовнішнього вигляду вікна форми проводиться за допомогою зміни її властивостей у вікні Свойства. Щоб відкрити вікно Свойства треба виконати команди Вид Свойства, або клацнути на піктограмі (властивості) на панелі інструментів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]