Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні роботи Фінанси під-вп заочники.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

13

Контрольні роботи з дисципліни «Фінанси підприємства»

Виконання контрольної роботи студентами заочної форми навчання є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів.

Мета контрольної роботи полягає в закріпленні та поглибленні теоретичних знань, набутих студентом у процесі вивчення курсу, виробленні уміння самостійно працювати з навчальною, спеціальною літературою і статистичними матеріалами, роботи узагальнення і висновки.

Під час виконання контрольної роботи студент повинен вивчити законодавчі акти, літературні джерела, в яких розглядається питання обраної теми.

Загальні вимоги до контрольної роботи

У контрольній роботі студент повинен всебічно і глибоко розкрити зміст обраної теми, показати гарні знання літературних джерел і нормативних актів.

Стиль роботи має бути науковим; мова – українська.

Літературу з питань контрольної роботи студент підбирає самостійно, використовуючи для цього бібліотечний каталог. Перегляду мають підлягати всі види джерел, зміст яких пов’язаний з темою курсової роботи . До них відносяться матеріали, які опубліковані в різних вітчизняних та зарубіжних виданнях, статистичні збірники, Закони і Постанови Верховної ради і КМУ, а також фінансова звітність підприємств. Особливу увагу слід звернути на першоджерела, що стосуються теми, періодичні видання (газети, журнали), наукові статті, передовий вітчизняний і зарубіжний досвід, а також на автоматизовані інформаційно - пошукові системи, бази та банки даних.

Консультацію з питань підбору літератури студент може отримати у викладачів кафедри. Рекомендований перелік літератури міститься у додатку.

Контрольна робота як оригінальне теоретико-прикладне дослідження повинна мати певну логіку побудови, послідовність і завершеність.

Рекомендується така структура коньрольної роботи, основними елементами якої в порядку їх розташування є наступні:

  1. Титульна сторінка.

  2. План.

  3. Теоретична частина.

  4. Розрахункова частина.

  5. Список використаних джерел.

  6. Додатки.

Титульна сторінка є першою сторінкою контрольної роботи і заповнюється за встановленою формою (див. Додаток 1).

Контрольна робота складається з двох частин: текстової (теоретичної) та розрахункової.

Зміст теоретичного розділу (2 питання) роботи має відповідати сучасному рівню розвитку фінансово-економічної науки. У текстовій частині висвітлюються всі питання передбаченні планом теми контрольної роботи. Особливу увагу звертати на використання тих матеріалів, що характеризують роботу промислових підприємств в умовах розвитку ринкових відносин.

Висвітлення питань плану роботи слід супроводжувати аналізом статистичних даних, прикладами з фінансово-економічної практики господарювання підприємств. Необхідно також показати уміння зіставляти різні підходи до вирішення тих чи інших проблем, самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного, опрацьованого і узагальненого фактичного матеріалу.

У розрахунковій частині (2 задачі) контрольної роботи необхідно обґрунтувати розв'язок конкретної задачі.

Зміст роботи має відповідати плану і відображати суть теми, що розглядається.

Обсяг контрольної роботи – 20-24 стор. др. тексту ( у тому числі – таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

Виправлення, закреслювання, вставлення, скорочення слів та використання абревіатур (крім загальноприйнятих) у готовому (чистовому) тексті не дозволяються.