Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні роботи Фінанси під-вп заочники.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

Оформлення контрольної роботи

Робота повинна бути написана чітким розбірливим почерком, грамотно і охайно, без виправлень. При оформленні контрольної роботи слід дотримуватися установлених стандартом вимог.

Текст пишеться на білому папері формату А4. Кожна сторінка обмежується полями: зліва – 30 мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20мм; шрифт – 14, інтервал- 1,5.

Кожне питання, зазначене в плані роботи, починається з нової сторінки і повинно мати свій заголовок.

Скорочення слів у тексті, крім загальноприйнятих, не допускається.

Цифровий матеріал, який студент вважає за доцільне вмістити у текст контрольної роботи, як правило, подається у табличній формі.

Після тексту роботи перед списком літератури студент ( не менше п'яти літературних джерел) ставить свій підпис і дату виконання роботи.

Контрольна робота виконується відповідно до вимог цих методичних вказівок, інакше вона не буде допущена до захисту, незалежно від її змісту.

Закінчена робота подається студентом на заочний факультет НУХТ у термін, визначений відповідним графіком.

Скласти іспит (одержати залік) з курсу "Фінанси підприємства" студент може тільки після захисту контрольної роботи.

Вибір теми контрольної роботи

Першим етапом виконання контрольної роботи є вибір теми. Кожен студент виконує одну із запропонованих нижче контрольних робіт згідно свого порядкового номеру в журналі групи.

Варіанти контрольних робіт

Варіант № 1

  1. Сутність фінансів підприємств і їх функції. Роль і задачі фінансів підприємства у відтвореному процесі.

  2. Франчайзинг як особлива форма організації бізнесу.

Задача 1

Визначити плановий обсяг товарної та реалізованої продукції по підприємству за рік при умові, що плановий обсяг виробництва продукції в натуральному виразі становить 320000 шт., залишок готової продукції на складі на початок року складав 3800 шт., очікувана ціна виробу – 130 грн./шт., норма запасу готової продукції на складі 3 дні.

Задача 2

В реконструкцію цеху вкладено 980 тис. грн. Очікуваний грошовий потік від впровадження цього проекту на протязі 3-х років становитиме:

1 рік – 250 тис. грн.

2 рік – 560 тис. грн.

3 рік – 820 тис. грн.

Ставка дисконту встановлена на рівні 16%.

Визначити чистий приведений дохід від впровадження цього проекту та строк окупності капітальних вкладень.

Варіант № 2

  1. Фінансові ресурси підприємства: склад, класифікація та джерела їх формування.

2. Податок на прибуток та методика його розрахунку .

Задача 1

Визначити, яким методом нарахування амортизації краще скористатися (подвійно-залишкової амортизації чи кумулятивним), якщо початкова вартість верстата 120 тис. грн., витрати на його транспортування та монтаж складають 15 тис. грн., прогнозований нормативний термін експлуатації – 5 років.

Задача 2

Розрахувати плановий обсяг прибутку підприємства аналітичним методом за умови, що в базовому році обсяг порівняльної товарної продукції в оптових цінах підприємства повинен становити 358 тис.грн., а по собівартості – 324 тис.грн.

У плановому році прогнозується зростання випуску порівняльної продукції на 9%. Передбачається, що за рахунок зростання цін на сировину прибуток знизиться на 16 тис.грн.; за рахунок асортиментних змін прибуток зросте на 11 тис.грн.; за рахунок проведення організаційно-технічних заходів прибуток зросте на 12 тис.грн.; за рахунок зростання цін на готову продукцію прибуток зросте на 18 тис. грн.

Прибуток у залишках готової продукції на складі на початок планового року складає 5 тис.грн., а на кінець року - 6 тис.грн.

Варіант № 3

1. Особливості організації фінансів підприємств.

2. Економічний зміст, функції та класифікація податків.