Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні завдання 1 сем. заочно.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.22 Mб
Скачать

Навчальна програма Лінійна алгебра

Математичне числення. Визначники. Розв’язання алгебраїчних рівнянь: методом Гауса, по формулам Крамера, за допомогою оберненої матриці. Визначники вищих порядків.

Векторна алгебра.

Вектори, операції над ними. Залежність. Скалярний добуток. Мі-шаний добуток і їх застосування. Розкладання вектору по базису

Аналітична геометрія.

Пряма на площині і у просторі. Площини у просторі. Кути між прямими, між площинами, між прямими і площинами. Криві другого порядку (еліпс, коло, гіпербола, парабола.) Полярні координати.

Теорія границь.

Границя числової послідовності, функції. Односторонні границі. Еквівалентності. Теорема Безу.

Функції однієї змінної.

Неперервність функції. Точки розриву.

Диференціальне числення.

Похідна функції однієї змінної і диференціал першого та вищих порядків. Дослідження функції та побудова графіків. Геометрич-ний, механічний та економічний зміст похідної. Математичний апарат інженера, застосування похідної.

Зміст контрольних робіт:

Студент виконує дві контрольні роботи українською мовою.

Кожна робота складається з 10 задач, які охоплюють усі розділи, що передбачені програмою (вища алгебра, аналі-тична геометрія, функції однієї змінної, теорія границь та диференційне числення), 3 з яких прикладного характеру і крім математичних формул і термінів з математики потре-бують знання технічних понять, специфічних термінів.

Зразок підпису контрольної роботи:

Міністерство освіти і науки України

Українська інженерно-педагогічна академія

Електротехнологічний факультет

Кафедра загальноінженерних дисциплін

Контрольна робота №...

з вищої математики

студента І курсу спец. 6.090200

групи ЗЕТ – М - ... - ...

Прізвище, ім’я

Шифр...

Перевірив:

ст. викладач…

Домашня адреса…

телефону

Вказівки до виконання контрольної роботи

Контрольні роботи здаються на реєстрацію в деканат для перевірки не пізніше ніж за 7 днів до початку сесії.

Робота, яка визнана рецензентом задовільною, допускається до співбесіди, яка проводиться до початку екзаменаційної сесії.

До іспиту або заліку допускаються студенти, які прой-шли співбесіду з контрольної роботи і виконали лаборатор-ні роботи. Залікована контрольна робота – перепустка до здачі заліку або іспиту з курсу.

Контрольні роботи рекомендується виконувати в окре-мих зошитах чорнилами будь-якого кольору, крім чер-воного. Умови контрольних задач переписуються пов-ністю. Всі креслення виконувати за допомогою олівця та лінійки, чітко та акуратно.

Контрольні завдання вибираються по варіанту за двома останніми цифрами шифру студента. Робота, що виконана не за своїм варіантом, не перевіряється.

При виконанні контрольної роботи необхідно вико-ристовувати математичні та технічні терміни, давати їх розшифровку й необхідні пояснення.

Після відповіді на всі питання дається посилання на використану літературу. Список використаної літератури повинен містити не менше 3 джерел.

В роботах повинні бути текстові пояснення, обґрун- тування міркувань, наведені формули, які застосовують-ся при розв’язанні задач.