Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб 17.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
45.21 Кб
Скачать

Довідник «Налоги и отчисления»

Цей довідник призначений для зберігання списку податків та зборів.

Ставки податків та зборів можна перевірити та відкоригувати після активізації команди Налоги и отчисления з головного меню Справочники. Розміри ставок визначені діючими законами.

Для введення та перевірки ставок податків й зборів відкри­ваємо довідник Налоги и отчисления з меню Справочники (з ЗП працівників та з ФОП, ПДВ, податку на прибуток, комунальний податок та ін.).

Довідник «Валюты»

Цей довідник призначений для зберігання списку валют, в том числі національної.

Реквізит Кратность використовується для валют з дуже маленькими значеннями курсу, точність яких менш 4 знаків дробової частини. Для інших валют він дорівнює 1. Курс національної валюти дорівнює 1.0000.

Для введення валюти, наприклад, національної слід ак­тивізувати вікно довідника Валюты однойменною ко­мандою з головного меню Справочники. Потім клацнути на кнопці Новая строка й ввести:

Валюта - Гривна, Курс - 1, Кратность — 1.0000.

Довідник «Счета нашей фирмы»

Цей довідник зберігає інформацію по балансових рахунках: касовім (30) та банківськім (31) та використовується для організації аналітичного обліку на вказаних рахунках.

Довідник являється 3-рівневим. На 2-м рівні створюються дві групи:

- Банк (для обліку національної валюти на Р/Р у банку);.

- Кассы (для обліку національної валюти в касі).

На 3-му урівні записані елементи груп відповідно Основной Р/С и Касса.

Довідник «Контрагенты»

Довідник призначено для зберігання інформації по фірмах-постачальниках, фірмах-замовниках, з якими укладені відповідні договори, а також по фірмах та фізичних особах, що виступають засновниками підприємства.

Довідник має 3-рівневу структуру. На 2-му рівні створюються три группи: Учредители, Поставщики и Заказчики, а також наше підприємство ООО «Уют». На рівні формуються списки відповідно засновники, постачальники и замовники.

Заповнюємо довідники для директора та гол. бухгал­тера. Створюємо Новую группу Учредители для довідника Контрагенты. В меню вибираємо: СправочникиКонтрагенты  Новая группа  вводимо Учредители  ОК. Папка Учре­дители створена.

Відкриваємо папку УчредителиНовая строка вибираємо Частное лицо и вводимо прізвища, адресу та ін. дані засновників: Богатый  ОК; Верная ОК.

Заповнюємо довідники для контрагентів. Створюємо нову групу Поставщики для довідника Контрагенты. В меню вибираємо: Справочники  Контрагенты  Новая группа  вводимо Поставщики ОК.

Активізуємо її та після клацання на Новая строка вводимо: Организация МП «Вяз» та її реквізити, ОК. МП «Вяз» введено в папку Поставщики. Вводимо інших контрагентів в довідник Контрагенты.

Створюємо нову групу Заказчики для довідника Контрагенты:

В меню вибираємо: Справочники  Контрагенты  Новая группа  вводимо Заказчики  [ОК]. Активізуємо її та після клацання на Новая строка вводимо назву МП «Отрада» та її реквізити, [ОК. МП «Отрада» введено в групу Заказчики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]