Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб 17.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
45.21 Кб
Скачать

Довідник «Необоротные активы»

Цей довідник містить інформацію про основні засоби підприємства та використовується як для організації аналітичного обліку, так и для формування первинних документів.

Довідник Основные средства вибраний 2-рівневим, хоча може бути однорівневим. На 2-му рівні зберігається список основних засобів підприємства.

Для організації автоматичного нарахування амортизації (нарахування зносу) основних засобів необхідно визначити метод розрахунку зносу, строк використання основних засобів та ліквідаційну вартість.

Заповнюємо довідник Необоротные активы. В меню вибираємо: Справочники  Необоротные активы  Новая строка  вводимо основні реквізити: Наименование; Швейная машина Вид необоротного актива: Осн. средства, Счет учета: 104, Первоначальная стоимость: 500 грн., Инв. номер: 1, Шифр: 01, Ед. изм.: Шт. Дата ввода в эксплуатацию: 5-го числа.

Вводимо додаткові реквізити: Счет затрат: 831, Вид затрат: Амортизация ОС, Метод расчета износа: Прямолинейный; Ликвидационная стоимость: 100 грн.; Срок полезного использования; 60 месяцев  Налоговый учет: Группа 3  [ОК].

Довідник «Инвестиции»

Довідник призначено для зберігання інформації з придбаних (виготовлених) основних засобів за рахунок капітальних інвестицій. Це 3-рівневий довідник. На 2-м рівні розташована група Капитальные инвестиции, а на 3-му рівні — список основних засобів, придбаних (виготовлених) за рахунок капітальних інвестицій.

Дані довідника використовуються для аналітично­го обліку та при формуванні документів.

Заповнюємо довідник Инвестиции. Створюємо нову папку Капитальные инвестиции в довіднику Инвес­тиции.

В меню вибираємо: Справочники  Инвестиции  Новая группа  вводимо: Капитальные инвестиции  ОК. Активізуємо її та після клацання на кнопці Новая строка вводимо:

МШ — 2000, счет учета: 152, цена без НДС: 500, [ОК

МШ — 2000 занесена в папку.

Довідник «тмц»

Для обліку ТМЦ, що придбала організація з метою виробництва продукції, пе­репродажу та ін., призначений довідник ТМЦ. В довіднику зберігається інформація по матеріалах, виробленій продукції, переліку виконуємих робіт та послуг.

Довідник по структурі 3-рівневий. На 2-му урівні створені групи:

  • Материалы.

  • МБП.

  • Готовая продукция.

  • Услуги.

На 3-му рівні наводяться списки, відповідно ма­теріалів, МШП, готової продукції та послуг.

Для елементу довідника, який є продукцією, слід встановити вид Продукция. Склад продукції можна визначити, клацнув на кнопці Состав. Всі елементи виду Продукция можуть бути об’єднано в одну групу довідника ТМЦ.

Заповнюємо довідник для тмц. Створюємо Новую пап­ку Материалы.

В меню вибираємо: Справочники  ТМЦ  Новая груп­па  вводимо: Материалы  [ОК]. Папку Материалы створено. Активізуємо її, клацаємо на кнопці Новая строка вводимо найменування Ткань и параметри: вид, цена, единицы измерения.

В довіднику ТМЦ створюємо ще одну папку МБП: В меню вибираємо: Справочники  ТМЦ  Новая группа  вводимо: МБП  [ОК]. Активізуємо її, клацаємо на кнопці Новая строка вводимо:

Найменування: Тележка та її параметри, потім Игла та її параметри, [ОК].

В довіднику ТМЦ формуємо папку для готової продукції:

В меню вибираємо: Справочники  ТМЦ  Новая группа  вводимо: ГП  [ОК]. Папка Готова продукція сформована, активізуємо її, клацаємо на Новая строка, вводимо:

Найменування: Рубашка та її параметри, [ОК]. В довіднику ТМЦ формуємо папку для послуг: В меню вибираємо: Справочники  ТМЦ  Новая группа  вводимо: Услуги  [ОК]. Активізуємо її, клацаємо на кнопці Новая строка вводимо:

Найменування: Р-К обслуживание та параметри, [ОК].

В папку Услуги вводимо ще одну строчку:

Найменування: Аренда и параметры, [ОК].

Довідник ТМЦ сформовано.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]