Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZAMENA.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
823.81 Кб
Скачать

Кафедра економіки і управління методичні вказівки і завдання

до виконання контрольних і практичних робіт

з дисципліни "Економіка і фінанси підприємства"

(для студентів спеціальності 6.030601 "Менеджмент” 3 курсу всіх форм навчання)

Рекомендовано

на засіданні кафедри

економіки і управління

Протокол № 3 від 21.11.2011

Затверджено на засіданні методради ДонДту

Протокол № 4 від 10.02.2012

Алчевськ

ДонДТУ

2012

УДК 336(075.8)

Методичні вказівки і завдання до виконання контрольних і практичних робіт з дисципліни "Економіка і фінанси підприємства" (для студ. спец. 6.030601 "Менеджмент" 3 курсу всіх форм навч.) Укл.: К.В. Клецова, Н.В. Коваленко, В.І. Крупко, М.В. Жиліна – Алчевськ: ДонДТУ, 2012 - 64 с.

Наведені ціль і задачі вивчення дисципліни "Економіка і фінанси підприємства", робоча програма дисципліни, завдання до практичних і контрольних робіт, методичні вказівки до їх виконання.

Укладачі: К.В. Клецова, доц.,

Н.В. Коваленко, зав. каф.,

В.І. Крупко, доц.,

М.В. Жиліна, доц.

Відповідальний за випуск Н.В.Коваленко, зав. каф.

Відповідальний редактор Г.С. Каменева

ЗМІСТ

Передмова…………………………………………………………..4

Мета і задачі дисципліни………………………………………….5

Робоча програма дисципліни……………………………………6

Загальні вказівки…………………………………………………14

Теоретичні запитання………………...…………………………..15

Варіанти завдань……………………………..…………………..20

Методичні вказівки……………………………………………….22

Рекомендована література………………………………………..63

Передмова

В умовах ринкових відносин центр економічної діяльності переміщається до основної ланки всієї економіки - підприємству. Саме на цьому рівні створюється необхідна суспільству продукція і надаються послуги. На підприємстві зосереджені найбільш кваліфіковані кадри. Тут вирішуються питання економного використання природних і матеріальних ресурсів, застосування високотехнологічної і продуктивної техніки і технології. На підприємстві домагаються зниження до мінімуму витрат виробництва і реалізації продукції, розробляються бізнес-та інвестиційні плани, застосовується маркетинг, здійснюється ефективне управління - маркетинг.

Щоб здійснювати все це, необхідні глибокі економічні знання. В умовах ринкової економіки, що припускають жорстку конкуренцію, виживає лише те підприємство, яке найбільш грамотно і компетентно визначить вимоги ринку, створить і організує виробництво конкурентоспроможної продукції, забезпечить високим доходом висококваліфікованих працівників.

Метою дисципліни "Економіка та фінанси підприємства" є оволодіння студентами виробничих відносин і загальних принципів економіки промисловості і на цій основі одержання ними спеціальних знань з конкретної економіки, необхідних для практичної діяльності в області економічного проектування на підприємстві, а також планування та реалізація заходів щодо підвищення ефективності виробництва.

Економіка підприємства як конкретна галузь економічної науки й навчальна дисципліна базується на пізнанні та свідомому використанні економічних законів і закономірностей функціонування та розвитку суспільного виробництва. Саме виявлення конкретних форм прояву цих законів і закономірностей у господарській діяльності підприємства правомірно вважається загальним предметом дисципліни, який включає вивчення: теорії та практики господарювання на рівні підприємства, конкретних форм і методів господарювання, принципів формування й використання виробничого потенціалу, взаємодії всіх видів ресурсів, організації та ефективності господарсько-комерційної діяльності підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]