Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_геофак 106-206.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.73 Mб
Скачать

Практичні завдання

  1. Відкрийте головне меню операційної системи Windows, натиснувши на кнопку Пуск. Продивіться пункти цього меню. Можна також відкрити це меню натиснувши одну з клавіш із значком Windows.

  2. Відкрийте пункт Программы та переконайтеся, що дана команда містить пункти Проводник та Стандартные.

  3. Відкрийте пункт Стандартные, ознайомтесь з програмами цього пункту. Запустіть програму Калькулятор.

  4. Відкрийте пункт головного меню Документы і перевірте, чи є у списку документи, з якими у останній час працювали користувачі.

  5. Клацнувши мишею на документі., запустіть програму, що працює з цим документом. Закрийте це вікно.

  6. Відкрийте пункт головного меню Настройка, а потім оберіть пункт Панель управления і клацніть мишею. У вікні, що з’явилося на екрані, перегляньте зображені об’єкти.

  7. Переконайтесь, що за допомогою вікна Панели управления можна налаштовувати програмні та апаратні засоби. Відкрийте вікно програми Клавиатура. Ознайомтесь з елементами цього вікна. Закрийте вікно кнопкою Отмена.

  8. Продивіться пункти Принтеры та Панель задач меню Настройка.

  9. Закрийте діалогові вікна.

  10. У головному меню розкрийте пункт Найти, далі виберіть команду Файли и папки. Розгляньте можливості пошуку потрібних файлів і папок. Закрийте вікно.

  11. Вкажіть кількість файлів із розширенням *.doc, котрі є на диску C і були створені на протязі останнього місяця. Для цього слід виконати такі дії: у головному меню виберіть команду Найти, потім команду Файлы и папки. На екрані з’явиться діалогове вікно Найти: Все файлы. У полі Где искать виберіть ім'я диска С:, для задання періоду створення використайте вкладку Дата вікна Найти, а в полі рядка Имя наберіть з клавіатури *.doc і натисніть кнопку <Найти>.

  12. Відкрийте пункт Справка головного меню. На екрані з’явиться вікно Справка Windows з трьома вкладками Содержание, Указатель, Поиск, Відкрийте вкладку Содержание. Ви отримаєте список усіх розділів довідкової системи.

  13. Виділіть розділ Введение в Windows і розкрийте його, клацнувши мишею. Далі виберіть підрозділ, наприклад Первое знакомство с Windows тощо, поки не дійдете до розділу, відміченого ?. Тут міститься конкретна довідкова інформація. Закрийте відкриті розділи. Продивіться інші розділи довідкової системи.

  14. Здійсніть пошук довідкової інформації за окремими словами. Для цього у вікні Справка відкрийте вкладку Поиск, У рядку Введите ключевое слово введіть, наприклад, поиск файлов. Виберіть розділ і натисніть кнопку <Показать>.

  15. Здійсніть пошук довідкової інформації за допомогою вкладки Предметный указатель, наприклад, відшукайте довідку про збереження файлів.

  16. Закрийте вікно Справка Windows.

  17. Запустіть додаток за допомогою ярлика на робочому столі.

  18. Запустіть графічний редактор Раіnt із папки Мой компьютер. Для цього потрібно: відкрити вікно Мой компьютер; відкрити вікно папки С; відкрити вікно папки Windows; відкрити вікно папки Главное меню; відкрити папку Программы; відкрити папку Стандартные; клацнути мишею на ярлику Раіпt.

  19. Аналогічно запустіть програму Блокнот з вікна програми Проводник.