Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М сцев податки збори та плата за землю (Доку...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
421.89 Кб
Скачать

Ситуаційні вправи

1. У власності громадянина Сергієнка А.П. перебувають такі об'єкти нерухомості: квартира (загальна площа 180 кв. м, житлова площа 140 кв. м); гараж (площа 20 кв. м); дачний будинок (загальна площа 85 кв. м, житлова площа 60 кв. м); земельна ділянка (площа 0,2 га).

Станом на 1 січня 2012 р. міська рада встановила максимальний розмір ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Мінімальна заробітна плата у вказаний період дорівнює 1004 грн.

Визначити розмір податкового зобов'язання і термін сплати Сергієнком А.П. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

2. Житловий будинок загальною площею 290 кв (з яких 260 кв. м - житлова площа) перебуває у спільній частковій власності чотирьох осіб. Кожний з таких власників володіє рівною часткою об'єкта житлової нерухомості.

На 2012 р. сільська рада встановила ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в розмірі 0,7 % мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата у вказаний період дорівнює 1004 грн.

Визначити податкові зобов'язання зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для кожної з таких осіб. Крім того, встановити суму цього платежу в разі, якщо об'єкт житлової нерухомості перебував би у спільній сумісній власності, але не поділеній в натурі.

3. Приватне підприємство «Автопаркінг» організовує та проводить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування. Площі земельних ділянок на території м. Хмельницький, відведених для цієї мети, становлять 1850 кв. м та 2600 кв. м.

Визначити суму збору за місця для паркування транспортних засобів, що підлягає до сплати, якщо міською радою встановлено ставку цього платежу в розмірі 0,1 % мінімальної заробітної плати за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів. Станом на 1 січня 2011 р. мінімальна заробітна плата дорівнює 941 грн.

4. Визначити базу справляння туристичною збору за два дні перебування сім'ї із трьох осіб в мотелі «Путівник», розташованою на території м. Буковель. Зокрема, вартість проживання становить 210 грн. з ПДВ на одну особу, а витрати на харчування 40 грн. з ПДВ за сніданок на одну особу.

5. Підприємство «Абриколь» проводить підприємницьку діяльність у сфері розваг. Станом на 1 січня 2011 р. на його балансі перебувало 8 столів для більярда, з яких 4 вводяться в дію за допомогою жетона. В травні 2011 р. було придбано ще два столи для більярда, що вводяться без допомоги жетона, та 5 гральних автоматів, призначених для проведення платних розважальних ігор.

Визначити податкові зобов'язання, порядок і строки сплати збору за здійснення діяльності у сфері розваг підприємством «Абриколь» за звітний рік, якщо в 2011 р. розмір мінімальної заробітної плати дорівнював 941 грн.

Перелік питань до екзамену

1. Необхідність і роль податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у формуванні дохідної бази місцевих бюджетів України.

2. Особливості механізму справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

3. Методика застосування пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

4. Характеристика об'єкта і бази оподаткування збором за місця для паркування транспортних засобів.

5. Порядок обчислення та строки сплати збору за місця для паркування транспортних засобів.

6. Порівняльна характеристика механізму справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності та плати за торговий патент.

7. Особливості придбавання і використання торгового патенту.

8. Порядок обчислення та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

9. Характеристика основних елементів туристичного збору: платники, база справляння, ставки і термін сплати.

10. Податкові агенти туристичного збору та їх роль у механізмі справляння цього платежу.

Тема

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]