Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М сцев податки збори та плата за землю (Доку...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
421.89 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

1. Хто є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки? Визначте платників податку в разі перебування об'єктів житлової нерухомості у спільній частковій або сумісній власності кількох осіб.

2. Перерахуйте види житлової нерухомості, які не можуть бути об'єктом оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

3. Як обчислюється база оподаткування об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних і юридичних осіб, а також у разі наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування?

4. Обґрунтуйте методику застосування пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для квартир і приватних будинків. Чи можуть нею скористатися юридичні особи та нерезиденти?

5. Визначте податкові ставки, що застосовуються при справлянні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Які органи влади мають право їх встановлювати на рівні територіальної громади?

6. Перерахуйте платників збору за місця для паркування транспортних засобів? Які відмінності можна простежити при порівнянні з Декретом Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори»?

7. У чому полягають особливості визначення об'єкта та бази оподаткування збором за місця для паркування транспортних засобів?

8. Які ставки застосовуються при справлянні збору за місця для паркування транспортних засобів? Обґрунтуйте доцільність їх «прив'язання» до мінімальної заробітної плати, встановленої станом на 1 січня звітного року.

9. Назвіть особливості встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів. На які органи покладено обов'язок його впроваджувати?

10. Охарактеризуйте поняття «базовий податковий (звітний) період». Який базовий податковий (звітний) період встановлено для збору за місця для паркування транспорт них засобів?

11. Які види підприємницької діяльності потребують сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності? Визначте суб'єктів господарювання, які не є платниками цього платежу.

12. Із використанням яких товарів може проводитися торговельна діяльність з придбанням пільгового торгового патенту? Які ставки застосовуються в даному випадку?

13. Порівняйте ставки збору за провадження різних видів торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг. Обґрунтуйте доцільність їх збільшення органами місцевого самоврядування у разі, якщо пункти продажу товарів (надання послуг) розташовані в курортній місцевості або на території, прилеглій до митниці, інших пунктів переміщення через митний кордон.

14. Охарактеризуйте порядок придбання торгового патенту. Які його спільні та відмінні риси можна простежити в Податковому кодексі України та Законі України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності»?

15. Визначте термін дії торгового, пільгового, короткотермінового торгового патенту, а також торгового патенту на здійснення діяльності у сфері розваг. До якого числа дія патенту анулюється, у разі невнесення суб'єктом господарювання збору у встановлений строк?

16. Перерахуйте платників туристичного збору, а також осіб, які не є його платниками. Чим вони відрізняються від податкових агентів?

17. У яких межах коливаються ставки туристичного збору? Нa які органи влади покладено обов'язок їх встановлювати?

18. Що є базою справляння туристичного збору? Охарактеризуйте особливості її визначення та справляння цього платежу.

19. Які суб'єкти належать до податкових агентів туристичного збору? На які органи покладено обов'язок їх визначати?

20. Охарактеризуйте порядок сплати туристичного збору. В які строки сплачується цей платіж до місцевих бюджетів?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]