Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переклад англійської.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
57.1 Кб
Скачать

Фіброзно -кістозна мастопатія.

Підраховано , що понад 50 відсотків дорослих самок є фіброзно- кістозної хвороби молочної залози. Умова є найбільш поширеним серед жінок дітородного віку. Вона характеризується наявністю круглих грудок в грудях , що вільно пересуватися і є або фірма чи м'який. Симптоми включають в себе ніжність і шорсткість в грудях. Дискомфорт зазвичай найбільш виражені перед менструацією. '

Зазвичай рідини з тканини молочної залози збирають і транспортують з грудей за допомогою лімфатичної системи. Проте , якщо є більше рідини , ніж системи можуть впоратися з , невеликі простору у грудях може наповнюються рідиною. Фіброзної тканини оточує їх і потовщується , як шрам , утворюючи кісти. Багато кісти молочної залози набухають до і під час менструації , і отриманий в результаті тиск викликає біль.

Кісти можуть навіть породити більше кісти. Груди грудку тисне молока залози може стимулювати виробництво гормону гіпофіза пролактину , що в свою чергу призводить до секреції молока. Молочні виробляють залози можуть розмножуватися і нести молоко в опорній фіброзної тканини , що призводить до подальшого утворення кіст .

Груди кісти можуть змінюватися в розмірі , але вони є доброякісними . Кіста ніжна і вільно переміщається - він відчуває , як очного яблука позаду кришки. На противагу цьому , ракова пухлина , як правило, не переміщається вільно , найчастіше не тендер , а не йде.

Більшість кіст нешкідливі. Справді , нормальна будова грудей має шорсткий текстури. Однак це не означає , що будь-які шишки слід скидати з рахунків. Кожна жінка повинна бути знайомі з нормальним почуттям і циклічних змін в її грудях так , що вона може легко виявляти нові шматки. В ідеалі , вона повинна перевірити її груди на тиждень, і якщо які-небудь нові шматки стають очевидними між менструальних циклів , вона повинна проконсультуватися її лікарю негайно.

Лікар може діагностувати фіброзно- кістозної хвороби за допомогою простої процедури офісу. Використання тонкої голки , він або вона намагається видалити рідину з загальної маси. Якщо рідина присутній , одноразова є кіста . Зазвичай мамографія рекомендується також , щоб виключити рак.

Медичне обслуговування в сша .

У США існує три рівня організації медичної служби: приватний лікар , медичний заклад чи лікарня і Сполучені Державна служба охорони здоров'я. Середній американець має лікаря свою власну , якого він називає його "сімейний лікар " . Цей лікар або має свій власний офіс або працює з декількома іншими лікарями (так званий " практики " ) . Цей лікар дає пацієнтові регулярні огляди , щеплення і до лікаря. Сімейний лікар зазвичай отримує оплату безпосередньо з пацієнтом. Середній клас також охоплені приватним або державним медичним страхуванням і страхуванням у зв'язку з зайнятістю . Багатий очікувати кращі лікування, яке можна купити за гроші.

Але багато американців , чий дохід низький немає сімейних лікарів. Наприклад , більшість негрів , що живуть в центральній частині Балтімора прийти безпосередньо до лікарні для всіх своїх медичних потреб . Тут про них піклуються в клініках по інтернів , ординаторів та лікарів , які там працюють. Кожна лікарня має в якості "швидкої допомоги" , яка служить випадки , які вимагають негайної уваги .

Більш широкі питання медицини , таких як вакцинація школярів і досліджень епідемій прийшов під контролем Служби охорони здоров'я.

За законом , медичні послуги для тих , без грошей і страхування. Великий вартість медичної допомоги в країні і велика кількість людей , які не можуть заплатити за нього привели до розробки двох нових програм федерального уряду

Medicare і Medicaid. Medicare надає безкоштовну медичну допомогу для всіх американців старше 65 років. Medicaid забезпечує безкоштовну медичну допомогу для всіх тих , чий дохід нижче певного рівня.

Люди змушені покладатися тільки на основних державних програм не може жити комфортно . Багато сотень тисяч добровольців і благодійних організацій в Сполучених Штатах роблять все можливе , щоб допомогти тим , хто потребує. Штати , графства та міста все Run або підтримки лікарні , психіатричні лікарні будинки престарілих і притулки для бездомних. Якість догляду варіюється залежно від штату , округу та громади. Деякі витрачають багато , інші голий мінімум. Університети та інші аналогічні заклади також часто підтримують і співробітники безкоштовно для здоров'я і стоматологічних клінік. Більшість великих університетів спонсорувати безкоштовні клініки юридичної допомоги , які забезпечують юридичну допомогу та консультації за символічну плату. Більшість американців погодилися б , однак , що набагато більше має бути зроблено.

Основні наукові проблеми, що стоять перед американською медицини такі ж , як ті , які стикаються українську медицину - серцеві захворювання , рак і СНІД . Великий зусилля робляться , щоб визначити причини цих захворювань і їх успішного лікування. Велика увага приділяється охороні навколишнього середовища.