Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переклад англійської.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
57.1 Кб
Скачать

Геморой

Геморой опухли вени навколо ануса і прямої кишки , які можуть виступати від ануса. Вони дуже схожі на варикозне розширення вен ; вони збільшуються і втрачають еластичність , в результаті чого saclike виступів в анальний канал. Вони можуть бути викликані , і посилюється , сидячи або стоячи протягом тривалого часу , піднімати важкі предмети , і рвалися на випорожнення (особливо , коли запор , хоча напади діареї супроводжуватися мимовільним спазмів може посилити проблему ) , : , а також вагітність, ожиріння , малорухливий спосіб життя , ураження печінки , харчової алергії , і недостатнім споживанням харчових волокон.

Найбільш поширені симптоми геморою: свербіж , печіння , біль, запалення , набряк , подразнення , просочування і кровотеча. Кровотеча може бути приголомшливим , навіть страшно , але хоча це сигнал , що щось не в порядку в травній системі , ректальні кровотеча не обов'язково є ознакою серйозного захворювання.

Існують різні типи геморою , в залежності від їх розташування , тяжкості і кількості болю , дискомфорт , або загострення вони викликають. До них відносяться:

- Внутрішній . Внутрішні гемороїдальні вузли розташовані всередині прямої кишки і, як правило , безболісно , особливо якщо розташований вище аноректальної лінії. Вони, однак , як правило , кровотеча . Коли вони роблять , кров з'являється яскраво -червоний.

- Зовнішній . " Палі " був старомодний термін для опису зовнішній геморой . Ці розробки під шкіру на відкритті анального порожнини. Коли зовнішній геморой набухає , тканина в області стає твердим , але чутливий і перетворює синій чи фіолетовий колір. Цей тип геморою може бути дуже болючим.

- Випадання . Випадання гемороїдальних вузлів є внутрішній геморой , що руйнується і виступає назовні з заднього проходу , часто супроводжується слизовими виділеннями і сильною кровотечею . Випадання гемороїдальних вузлів може стати тромбірованних - тобто , вони можуть утворювати згустки в тому , що запобігти їх відступає. Тромбированного геморой може бути болісно боляче .

Геморой є унікальними для людини. Жодна інша істота не розвиває цю проблему. Це можна розглядати як ознаку того , що наші дієтичні й поживні звички , можливо , відіграють велику роль в цьому безладі , ніж все інше. Між 50 і 75 відсотків населення цієї країни розвивати геморой в той чи інший момент , хоча багато хто може не знати про них. Геморой може виникнути в будь-якому віці , але вони , як правило , стають більш поширеними , як вік людей. Серед молодих людей , вагітних жінок і жінок , які мали дітей , здається , найбільш сприйнятливі . Тенденція до розвитку геморою також , здається , спадкова . Хоча геморой може бути дуже болючим , вони зазвичай не є серйозною загрозою для здоров'я.

Головний біль

Практично кожен отримує головний біль в той чи інший момент. Загальні причини головного болю включають стрес ; напруженість ; тривоги ; алергії ; запор ; споживання кави ; зорова напруга ; голод ; тиск пазухи ; напруження м'язів ; гормональний дисбаланс ; травма голови; Дефіцит поживних речовин; вживання алкоголю , наркотиків чи тютюну ; лихоманка ; і вплив подразників , таких як забруднення , духи , або після - гоління.

Експерти Головний біль оцінками , близько 90 відсотків усіх головних болів є головні болі напруги і 6 відсотків мігрені. Напруженість головні болі , як випливає з назви , викликані м'язової напруги . Мігрень результатом порушення в циркуляції крові до мозку. Інший тип головного болю є кластерна головний біль. Це важкі , повторювані головні болі , які вдаряють про 1 млн. американців.

Головні болі , які виникають часто може бути ознакою основною проблемою охорони здоров'я. Люди , які страждають від частих головних болів можуть реагувати на певні продукти і харчові добавки , такі як пшениця , шоколад , глутамат натрію ( MSG ) , сульфіти (використовувані в ресторанах на салатних барів ) , цукор , хот -доги , обід м'ясо , молочні продукти , горіхи , лимонна кислота , ферментовані продукти ( сири , сметана , йогурт) , алкоголь , оцет ,

Млин / або мариновані продукти. Інші можливості , щоб розглянути анемія , проблеми з кишечником ,

Я тренуюся розлади , бруксизм (зубна шліфування) , гіпертонія ( високий кров'яний тиск) , гіпоглікемія ( низький цукор крові) , синусит , спинного перекоси , токсичні передозування V iliunin А , дефіцит вітаміну В, і захворювання очей , носа , і горло.

D.I.Mendeleyev

Дмитро Іванович Mendeleyv , великий російський вчений і громадський діяч , був , що народилися в Тобольську , в Сибіру , в 1834 році. У віці 16 років він вступив до Інституту педагогіки в Санкт- Петербурзі, з якому він ділитися закінчив у 1855 році. У 1857 році він став Майстер наук в галузі хімії . Кілька років по тому , він отримав ступінь доктора за роботи по з'єднання спирту з водою , що мало велике теоретичне і практичне значення.

З 1866 протягом 25 років він був професором хімії в Санкт -Петербурзі , де він читав курс лекцій з теоретичної , органічної та технологічної хімії . У 1868 році він був одним з ініціаторів створення Російського хімічного суспільства.

Найбільше відкриття Менделєєва був періодичний закон , один з основних законів природознавства . У 1869 році він опублікував "Основи хімії " , де він дав перше добре збалансований інтерпретацію неорганічної хімії , який відкрив нову еру в історії хімії .

Дослідник передбачив існування ще невідомих елементів , для яких він HI кілька прогалин в його таблиці елементів . Він навіть описав їх властивості .

Менделєєв був першим російським ученим , який був запрошений в Королівське товариство в Лондоні і британського хімічного товариства . Він був обраний членом багатьох академій за кордоном. З 1876 роки він був членом -кореспондентом Петербурзької академії наук . Менделєєв написав понад 500 творів. Він зробив великий т ontribution до теорії розчинів , у видобутку нафти і повітроплавання ; він винайшов бездимний порох . У 1890 році Менделєєв у відставку на знак протесту проти утиску студентів.

л тобто був великим патріотом і багато зробив для розвитку науки , промисловості та сільського господарства в своїй країні , але тільки в наші дні багато з його ідей втілилися в життя.

У 1893 році він організував і став першим директором Ради мір і ваг .

Менделєєв помер у віці 73 років. Займався науковими дослідженнями в самий останній день його життя.

Російський народ по праву пишається своєю великого сина , генієм науки . Зараз вулкан в Курильських островів , місто в Росії , численні установи і підводний човен діапазон в Північному Льодовитому океані названі на честь DI Менделєєв.