Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переклад англійської.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
57.1 Кб
Скачать

Втома /

Втома є не сама розлади ; це симптом. Більшість хвороб , від застуди до раку , які супроводжуються втомою. Втома часто раннім симптомом таких проблем зі здоров'ям , як діабет , кандидоз , анемія , рак , гіпоглікемії , алергії , порушення всмоктування , гіпотиреоз , порушення кровообігу , і мононуклеоз. Надзвичайно наполегливий і відключення втома є головним симптомом синдрому хронічної втоми. Втома , яке характеризується нестачею енергії тільки може бути викликане нудьги або депресії. Стійка втома , яка не пов'язана з якою-небудь основної хвороби , як правило , результатом поганої дієтичного способі життя і звичках.

Національна служба охорони здоров'я у Великобританії.

Національна служба охорони здоров'я була створена у Великобританії липня 5LH 1948 . Він надає всі види медичних послуг для всіх жителів країни. * Національна служба охорони здоров'я знаходиться у віданні уряду і фінансується трьома способами. По-перше , кожен працюючий людина повинна платити щотижневу внесок (хоча він ніколи не може бути погано). Це покриває близько 15 % від загальної вартості. По-друге , гроші приходять із загальних податків . Усі платники податків приносити гроші у фонди субсидування National Я lealth служби . По-третє , для деяких речей пацієнт , можливо , доведеться заплатити невелику суму. Наприклад , вони платять за ліки , що у віданні лікарів , для приписаних очок і деяких видів стоматологічних послуг.

Служба складається з трьох основних частин: загальної практики ( в тому числі стоматологічних ) послуг ; лікарня та спеціалізовані служби ; місцеві послуги органів охорони здоров'я. Існують різні взаємозв'язки між ними. Місцеві органи охорони здоров'я повинні забезпечити вакцинацію тих , хто живе в районі togetlin з лікарями загальної практики.

Багато людей йдуть в їх загальної практики для всіх своїх медичних потреб . II необхідно , лікар може направити свого пацієнта до лікарні. Пацієнт вільний у виборі свого лікаря і доручити іншому, якщо він хоче. Практично все населення я : . обслуговується лікарями загальної практики , які часто мають свої власні приватні клініки.

У Великобританії існують загальні і спеціальні лікарні , туберкульозні санаторії , одиниці інфекційних захворювань та будинки престарілих . Будинки престарілих , як правило , приватний невелика лікарня для літніх людей. Число лікарів у державних лікарнях недостатньо. Ці лікарі оплачуються урядом. Їхній заробіток залежить від кількості пацієнтів вони служили.

Багато сімей у Великобританії мають свої власні лікаря , якого вони конфіденційно порадитися . Сімейні лікарі отримують оплату безпосередньо з їх пацієнтами. Ці лікарі дають пацієнтам регулярні огляди , щеплення і до лікаря.

Національна служба охорони здоров'я надає безкоштовну медичну допомогу незаможних груп населення.

Екологічна токсичність Сьогодні є підстави для занепокоєння з приводу якості нашої води і продуктів харчування , а також про наслідки впливу радіації і токсичних металів, зокрема , на нашій імунної системи. Імунна система організму являє собою складну мережу , яка захищає нас від інфекційних агентів (віруси , бактерії та інші мікроорганізми) , алергени (речовини , які викликають алергічні реакції) , та інші патогени (речовини , що викликають хворобу ) . Коли щось закордонних загрожує тіло , організм реагує шляхом формування антитіл і виробництва збільшення числа білих кров'яних клітин для боротьби з порушника. Нирки і робота печінки , щоб позбавити організм від токсинів. Належне функціонування імунної системи , таким чином , життєво важливо для доброго здоров'я.

Деякі мінерали , такі як кальцій і цинк , які необхідні для підтримки життя. Інші мінерали , як мідь , необхідні в невеликих кількостях , але є токсичними у великих кількостях. Деякі мінерали не тільки не мають ніякої живильної цінності , але і є токсичними в будь-яких кількостях. Ці токсичні метали - свинець , алюміній , кадмій і ртуть - пронизують наше довкілля і загрожує нашому здоров'ю , шкоди функцію наших органів. Пестициди , гербіциди , інсектициди , фунгіциди , фумігантів , і добрива, що містять ці метали та інші токсичні речовини просочуються в наш грунт і продукти харчування. Харчові добавки , консерванти і штучні барвники проникають продукти в наших супермаркетах. Фрукти IMD овочі обприскують , обробляють дозрівання агентів , і воском , щоб вони виглядали більш апетитним . Токсичні хімічні речовини та небезпечні відходи забруднили повітря і воду .

Деякі з загальних продуктів та факторів навколишнього середовища , які можуть зробити шкідливий вплив на здоров'я включають дезінфікуючих , лаки для волосся , фарби , розчинники , постільні приналежності , шерсть тварин , побутова хімія , пил і цвіль. Деякі продукти , використовувані в домашніх умовах виділяють леткі компоненти в повітря , наприклад , стиролу із пластику , бензол від розчинників і формальдегіду з вироблених виробів з деревини , таких як натиснута дерев'яними меблями та кухонними шафами. Постійний - прес одяг та пластмаси опустити сліди токсичних парів . Дим від сигарети , сигари або трубки підвищує рівень loxic речовин не тільки в курця , але і в тих , хто піддається пасивному курінню .

Коли ці та інші забруднюючі речовини в навколишньому середовищі вторгнутися в наші тіла , вони можуть cuuse такі реакції як водянисті очі , діарея , нудота , розлад шлунка , і дзвін у

л лежать вуха . Симптоми токсичності навколишнього середовища настільки різноманітні, що вони також включають астму , бронхіт , закладеність носа , артрит , втома , головний біль , екзема , і депресію. Якщо ви страждаєте від хронічних симптомів flulike , винуватцем не може бути вірус ; Ви можете бути реагуючи на деякі матеріали або елемента у вашому будинку або на робочому місці. Вплив токсинів навколишнього середовища було пов'язане з імунодефіцитом і раку.

Симптоми токсичності навколишнього середовища і екологічних алергії можуть бути дуже схожі , але механізми , які викликають їх різні. Алергії виникають через надмірну з боку імунної системи на деяких речовин, що зустрічаються в навколишньому середовищі. Екологічна токсичність , з іншого боку , не є результатом імунної реакції системи , але прямого отруєння тканин або клітин , з тим щоб вони більше не може функціонувати як вони повинні. Алергічні реакції зазвичай починають спадати , коли контакт з алергену припиняється , в той час як проблеми токсичності основі може зберігатися довго потім , залежно від типу і ступеня пошкодження токсини викликали .