Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
твариництво1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
52.12 Кб
Скачать

3. Російські білі.

Порода створена шляхом тривалої акліматизації леггорнів і подальшого схрещування їх з місцевими російськими курми, відбору та підбору за масою тіла, продуктивності, резистентності організму і масі яєць. Затверджено як порода в 1952 р. Російські білі кури раніше були широко поширені, а в даний час витіснені леггорну.

При великому схожості з леггорну кури російської білої породи не мають такої легкості положення і кілька наближаються за типом до курей порід м'ясо-яєчного напрямку. У них міцний і більш грубий кістяк; корпус довгий, широкий і глибокий; голова недовга, широка з великим листоподібні гребенем (у курей він середньої довжини); спина широка, довга, рівна, груди широка, округла, живіт об'ємистий; дзьоб, плесна і пальці ніг жовтого кольору; шкіра також має жовте забарвлення; оперення білого кольору, щільне, добре ¬ не вающие все тіло.

Середня несучість курей-несучок досягає 200-255 яєць на рік. Жива мас ¬ са півнів - 2,8-3 кг, курей - 1,9-2 кг, маса яйця - 60-62 р. Від високопродуктивні ¬ дуктивних курей-несучок отримують в рік до 330 яєць середньою масою 1965 Яйця білого кольору. На десяток яєць витрачається 3-3,5 кг корму. Російські білі кури більш життєздатні і мають кращі м'ясні якості, ніж леггорн.

4Українські вушанки.

Походження цієї породи точно не встановлено. Назва порода отримала через червоні вушних мочок, закритих густими бакенбардами. Птах має широку округлу груди, щільне тулуб, пряму і широку спину. Голова велика, широка, з одиночним гребенем і коротким, міцним дзьобом. Зростання невелике, ноги порівняно низькі. У півня добре розвинений хвіст. Оперення головним чином чорне, іноді зустрічається строкате.

Кури добре пристосовуються до місцевих умов, мало чутливі до низької температури повітря.

Племені господарства «Серч» Івановського району,Чернігівської області

ПОРОДИ ІНДИКІВ

1 Білі широкогруді індики

БІЛІ ШИРОКОГРУДІ ІНДИКИ. Порода виведена у США методом схрещування білих голландських та англійських індиків. М’ясо індиків за якісними показниками високо цінується. Птиця досить життєздатна, швидко набирає масу. Жива маса самців досягає 14-16 кг, самок – 7-9 кг, несучість 90-120 яєць, маса яйця –– 70-80 г. Є три різновиди цієї породи: важкі, середні та легкі. Вони розрізняються за м’ясною скороспілістю та здатністю до відтворення. Головна особливість цих індиків полягає в їх здатності інтенсивно рости. Вже в 90-100-добовому віці птиця має добре оперення та задовільний вигляд тушок при забої. Індики цієї породи вимогливі до умов утримання і годівлі. На основі породи білих широкогрудих індиків створено такі кроси: легкий, середній та важкий "Хідон", "0-24". 2 БРОНЗОВІ ШИРОКОГРУДІ ІНДИКИ

БРОНЗОВІ ШИРОКОГРУДІ ІНДИКИ, Породу виведено у США на базі бронзових індиків, яких одержано методом схрещування домашніх індичок з дикими і чорними англійськими. Широкогрудими їх названо через добре розвинені грудні м’язи. Жива маса самців 18-20 кг(рекорд 35 кг), самок – 9-12 кг. Несучість 60-70 яєць на рік. Цю породу широко використовують для створення ліній і кросів. У США виведено групу так званих індиків "камерино". Жива маса самців у 24-тижневому віці досягає 20-21 кг, самок –– 12 кг. Втрати корму на 1 кг приросту 3,3-3,9 кг. Забійний вихід –– 81-85 %.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]