Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
твариництво1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
52.12 Кб
Скачать

1.Сіро-крапчаста цесарка

Сіро-крапчаста порода спочатку становила основну масу всіх цесарок на території нашої країни. Останнім часом через створення та впровадження нових порід цесарок, кількість сіро-краплистий цесарок значно скоротилося. Загальна кількість дорослих особин цієї породи на даний момент не перевищує 3 тисяч. Зовнішні особливості: горизонтально поставлене, овальної форми, подовжений тулуб. Голова практично не оперена, подовжена. На голові є роговий наріст блакитно-білого кольору. Дзьоб темно-рожевий, сережки овальні, червоного кольору. У цих птахів мало оперена у верхній частині, вигнута шия. Крила округлі, досить добре розвинуті. Спина кілька схилу до хвоста. Сам же хвіст опущений донизу і короткий. Колір оперення шиї - блакитно-сірий. На махових пір'ї є малюнок у вигляді поперечних смуг, решта оперення сірого кольору з круглими білими плямами. Ноги цесарок також сірого кольору. Маса самців близько 1,6 кг, самок близько 1,7 кг. Статевої зрілості цесарки досягають у 8,0 місяців. Відзначається сезонна яйценосність від 5 до 6 місяців. У середньому несучка несе до 90 штук яєць, маса яйця становить 46 грам. Колір шкаралупи кремово-краплистий, шкаралупа досить товста і міцна. Життєздатність молодих особин і дорослих дуже висока. М'ясо цих птахів має високі смакові якості.

ПОРОДИ ПЕРЕПИЛИК

1.Перепела породы фараон

Американец А. Марш в результате многолетней селекции создал породу перепелов - фараон. Это единственная порода мясного направления продуктивности. Живая масса самцов 165-265 г, самок 180-310 г. Уже в 5-недельном возрасте их масса достигает 140-150 г. Самки начинают яйцекладку в 6- 7 недель и за год сносят 200-220 яиц; масса яйца 12-18 г. Перепела породы фараон более требовательны к условиям кормления и содержания, чем перепела других пород. Некоторым недостатком породы считают "дикую" окраску оперения, ухудшающую товарный вид тушек. Вместе с этим читают:

2. Японська перепелика

Японські перепели - свою назву отримали за те, що були виведені в Японії і з успіхом розводяться там по теперішній час. Розведення перепелів цієї породи йде вже більше ста років. Одним з чинників, сприяючих розвитку цієї породи стали атомні бомбардування японських міст, і як наслідок - пошук альтернативних продуктів харчування, сприяючих виведенню радіонуклідів з організму. Проведені дослідження показали, що перепелині яйця є природним продуктом, максимально сприяючим виведенню радіонуклідів з організму людини.

Селекція перепелів була направлена на збільшення їх яєчної продуктивності. Колір опірення домашніх японських перепелів таке ж, як і у диких. Жива маса самців рівна 150 - 200 гр., іноді до 230 гр.. Самки важать в середньому 180 гр., в окремих випадках їх вага може доходити до 200 гр.. Вони починають кладку яєць у віці 40 - 60 днів і за рік можуть знести до 300 яєць і більше. Середня маса яйця - 9 - 11 гр. Невимогливі до режиму змісту і стійкі до ряду захворювань. Більшість любителів, які займаються перепеловодством, розводять саме японських перепелів.

З незапам'ятних часів на Русі готували блюда з м'яса перепелів. У старовинних російських кулінарних книгах є рецепти таких блюд, як перепілка з вишнями, перепілка смажені на решітці, перепілка з сухарями. Особливо високо цінується любителями тонкий аромат і своєрідний смак перепелиного м'яса у поєднанні з соковитістю і ніжністю. Речовини, що надають специфічному смаку перепелиного м'яса, порушують апетит і збільшують соковиділення.

ПОРОДИ КІЗ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]