Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
твариництво1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
52.12 Кб
Скачать

3.Сонячногірське

гуси створені в результаті схрещування тулузьких гусей з холмогорских і китайськими. У гусей цієї породи колір оперення білий. Голова подовжена з невеликою опуклістю біля основи дзьоба; шия середньої довжини, товста; тулуб широкий і глибокий; спина широка, пряма, кілька похила до хвоста; груди широка і глибока. Ноги невисокі, міцні, червоно-оранжевого забарвлення. Жива маса гусей 8 кг, гусок - 6 кг. Несучість 40 яєць на рік, маса яйця 180 р. Висновок гусенят від закладених яєць дорівнює 65-70%. Жива маса гусенят до 60-денного віку досягає - 4 кг, збереження молодняку u200bu200b- 94%. Гуски цієї породи не насиджують. Солнечногорским гусей розводять у Московській області.

Тулузький гуси створені шляхом відбору місцевих гусей (околиці г Тулузи у Франції). Відібраним гусям створювали хороші умови годівлі та утримання. Гуси цієї породи дуже великі, мають сірий колір оперення. Голова широка, коротка; дзьоб прямий; шия середньої довжини, товста; тулуб масивне, широкий і глибокий з горизонтально поставленим корпусом. На животі у гусей до двомісячного віку утворюються одна або дві складки шкіри, під дзьобом у основи є «гаманець». Ноги короткі, масивні. Ноги і дзьоб помаранчевого кольору. Середня жива маса гусей - 7-10 кг, гусок - 6-8 кг. Середня несучість на одну гуску складає 30-40 яєць на рік, маса яйця - 150-200 г. Середня жива маса гусенят цієї породи до 2-місячного віку досягає 3,8-4 кг.

ПОРОДИ КАЧОК

1 Пекінські качки

Виведені пекінські качки китайськими птахівниками більше 300 років тому в західному підгір'ї Пекіна. Пізніше качок пекінської породи почали розводити у північно-східній, північній, східній та південній частинах Китаю. В другій половині XIX століття пекінські качки були з Китаю завезені в Америку та Європу, звідки вони швидко поширилися по всіх європейських країнах, у тому числі й у Росії.

Велика робота, проведена птахівниками з удосконалення пекінської породи качок, зробила їх однією з кращих пород за скороспілістю та м'ясними якостями. В нашій країні пекінські качки — одна з найбільш поширених пород. Для цієї породи качок характерний такий екстер'єр. Голова велика, широка, подовжена, з випуклою лобовою частиною. Дзьоб оранжевий, трохи угнутий, середнього розміру. Ноги невисокі, товсті, червоного або оранжевого кольору, поставлені ближче до задньої частини тулуба. Очі великі, блискучі, глибоко посаджені, темно-блакитні.

Шия товста, середньої довжини.

Пір'я біле з жовтувато-кремовим відтінком. Крила міцні, достатньо щільно прилягають до боків.

2. Чорні білогруді качки

Мають дещо піднесений тулуб з дуже широкими і глибокими грудьми. Спина широка, довга, із значним нахилом від плечей до хвоста. Хвіст трохи піднесений. Оперення чорне, частина грудей і живота біла. У селезнів верхня частина шиї із синьо-фіолетовим полиском. Ноги невисокі, помірної товщини, чорні, розташовані значно ближче до задньої частини тулуба. Дзьоб трохи ввігнутий, середньої довжини, зовсім темний. Очі чорні, блискучі, досить великі. Крила розвинені, міцні, щільно прилягають до боків. Відтворювальна здатність: середня заплідненість яєць — 90—94%; середній вивід каченят — 70—72%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]