Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
твариництво1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
52.12 Кб
Скачать

3.Українська породна група(сірі, глинисті і білі)

Виведена в підсобному госпо ¬ чення Українського науково-дослідного інституту птахівництва «Борки» Харківської області методом поліпшеної селекції місцевих українських качок. Є три різновиди цих качок: сірі, глинисті і білі.

Більше поширені сірі качки володіють підвищеною активністю, як на суші, так і на. воді, невибагливі до корму і до умов змісту, добре фуражирів. Жива маса самців доходить до 3,5 кг, самок - до 3 кг.

Несучість на середню несучку-100-120 яєць на рік у кращих господарствах. Від кращої несучки породної групи отримували 225 яєць на рік, при її живою масою 4,2 кг.

У селезнів голова темно-сірого забарвлення з білим нашийником на шиї, спина темно-бура, груди червоно-бура. Крила могутні, з синьою смужкою, щільно притиснуті до тулуба.

У самки на темно-бурого голові дві чорні смужки. Всі оперення тулуба буре. Крила оздоблені синіми смужками. ПОРОДИ ГОЛУБІВ

1.Кінг

порода м'ясних голубів виведена в США для виробництва голубиного м'яса шляхом складного схрещування. Це одна з великих порід голубів, маса яких сягає меж 850-1050 грамів. Серед самців зустрічаються більші екземпляри.

У Кінга живий, бойовий, а іноді і агресивний темперамент. Порода відноситься до слаболетающім голубам. Розводять Кінгів вольєрних способом. До кормів невибагливий. У Росії в більшості випадків породу розводять не для м'яса, а з-за спортивного інтересу.

Екстер'єр Кінга нагадує курку. До породним ознаками Кінга слід віднести коротке і широке тулуб, дуже короткий піднятий догори від лінії тулуба під кутом 30 градусів хвіст. Дуже широка, глибока і витягнута груди. Голова велика, дзьоб середньої довжини. Крила короткі, попереду широкі. Шия товста, але не довга. Колірна гамма оперення різна.

2. Страсер

Виведення в 1840 р. в Моравії (містечко Нікольсбург) з сівіх, флорентійськіх, моденській голубів І дутіша. Назва породи походити від німецького слова strasse - «вулиця», так Як на вулиця голуби шукали корм. На німецькіх виставках з'являється з 1891 Клуб засноване в 1907 р.

Масивні, великий, широкий формат з Дуже широкою І глибоко грудьми, широкою спиною І сильною шією. Короткі ноги. Широко, але не пухко оперення. Велика широка голова з віступаючім лобом. Сильний дзьоб середньої Червоточини Не допускаються. Червоні до оранжево-червоного очі. Хвіст І махові пір'я відносно Короткі.

Утримуватися породу Краще Окремо від Інших. Розмноження НЕ Завжди успішно. Щодо широко ширше.

Одна з порід голубів, Що МАЄ своєрідній Малюнок оперення І відносно велику масу - до 1 кг. Походження Штрассерів досі неясно. Одні голубівнікі стверджують, Що птахів вівелі в провінції Махрішер Штрассер І тому німецькі любітелі також їх називають Штрассер, ІншІ вважають, Що ця порода виведений в Моравії Біля м. Оломоуца, де також їх чеські любітелі називають Штозрі, або моравській Штрос. Є думка, Що Штрассер віведені в Австрії спарюванням моденскіх курообразні з флорентійськімі голубами і потім вівезені до Моравії, де птахи набулий велику Популярність. Можна Лише пріпускаті, Що в створенні Штрассерів взяли участь чеські, німецькі та австрійські голубівнікі, потім сформувався Баварського Штрассер, у якого на відміну від моравського кінці крил білі.

ПОРОДИ ЦЕСАРОК

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]