Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansi pidpriemstv - MO - denna.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
646.66 Кб
Скачать

Основні поняття, означення та моделі, що мають бути засвоєні після вивчення модуля 3

Тема 3.1. Оцінка фінансового стану та фінансове планування підприємства. Аналіз й оцінка фінансового стану підприємства. Прийоми та методи аналізу. комплексна оцінка фінансової стійкості підприємства, його дохідності й рентабельності. Фінансове прогнозування і планування: способи і методи (нормативний, розрахунково - аналітичний, оптимізації планових рішень, економіко - математичного моделювання). Зміст, форми і порядок складання фінансового плану. Перспективне, поточне й оперативне планування. Бізнес-план і програмно-цільове фінансове планування.

Тема 3.2. Фінансова санація та запобігання банкрутству підприємства. Фінансова криза на підприємстві, види й фази кризи та фактори, що її зумовлюють: екзогенні ( зовнішні), ендогенні (внутрішні). Економічна сутність та порядок проведення санації для запобігання банкрутству підприємства. Мета і шляхи санації. Економіко - правові аспекти санації. Доарбітражне врегулювання господарських спорів. Арбітражне врегулювання господарських спорів. Реорганізація і реструктуризація підприємства: форми та заходи. Банкрутство підприємства: дійсне, приховане, фіктивне та вмисне.

6. Самостійна робота студентів

6.1. Загальні положення.

Самостійна робота студентів спрямована на поглиблення теоретичних знань і набуття додаткових практичних навичок з вузлових питань курсу дисципліни "Фінанси підприємств".

Самостійна робота студента передбачає:

  • опрацювання тематичного матеріалу з використанням конспекту лекцій та рекомендованої літератури;

  • самостійне вивчення визначених для кожного модуля окремих тем курсу;

  • попередню підготовку опрацювання матеріалу до семінарських занять;

  • виконання ситуаційних задач, завдань і вправ у поза аудиторний час;

  • виконання самостійної домашньої реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи.

Самостійну роботу студент повинен обов’язково виконати і надати для контролю його знань викладачем. Повно використати рекомендовану кількість годин на всі види самостійної роботи загалом по кожному модулю, як передбачено у тематичному плані залікового кредиту. Внутрішнє підрозбиття годин на опрацювання матеріалу, підготовку до семінарських занять та розв‘язок задач й виконання самостійної домашньої реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи здійснюється студентами самостійно. Рекомендовану літературу для самостійної роботи до кожного модулю вказано в розділі „Література”.

Форми контролю:

  1. Опитування під час семінарських занять.

  2. Проміжні контрольні роботи.

  3. Підсумкові модульні контрольні роботи.

  4. Реферативні чи індивідуальні творчі роботи.

  5. Залік чи екзамен.

6.2. Самостійна реферативна і науково-дослідна робота.

Реферативна та індивідуальна науково-дослідна робота розглядається як форма підсумкового контролю знань. Виконання студентами реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи надає їм можливість підтвердити своє вміння самостійно працювати з літературою, аналізувати, робити самостійні теоретичні і практичні висновки. За успішного виконання всіх вимог до реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи студенти отримують відповідну кількість балів і допускаються до підсумкового контролю знань – заліку чи екзамену.

При виконанні реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи з дисципліни "Фінанси підприємств" студентам рекомендується наступний ПОРЯДОК РОБОТИ:

1. Ознайомтесь із загальними положеннями, тематичним змістом курсу та формою підсумкового контролю знань.

2. За рекомендованою літературою та загальним змістом курсу вивчіть відповідний матеріал.

3. Уважно ознайомтесь з вимогами по оформленню та виконанню реферативної чи індивідуальної науково-дослідної роботи.

4. Перегляньте перелік рекомендованої тематики реферативних чи індивідуальних науково-дослідних робіт і з‘ясуйте, до яких змістовних модулів і тем дисципліни вони відносяться.

5. Ознайомтесь з розв’язками аналогічних проблем, поданих під час лекцій, семінарських занять та у рекомендованій літературі.

6. Перейдіть до розв’язку проблеми за своїм варіантом завдання.

7. При виконанні реферативних чи індивідуальних науково-дослідних робіт та вивченні теоретичного матеріалу обов‘язково записуйте запитання, які у Вас виникають, і звертайтесь до викладача за поясненнями у часи призначених консультацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]