Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кримінально виконавче шпори.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
270.34 Кб
Скачать

45Порядок і умови.

Засуджені до покарання тримаються в умовах ізоляції з роздільним триманням чоловіків, жінок, неповнолітніх та засуджених, які раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі. На засуджених поширюються обмеж, встановлені крим-вик законод.

Засудженим заборон 1)побачен з родичами та ін особами, за винятком адвокат або ін фахівців у галузі права; 2)одержання посилок (передач) і бандеролей, за винятком тих, що містять предмети одягу за сезоном.

Засуджені мають право витрачати на місяць для придбання продуктів харчування і предметів першої потреби гроші в сумі до 70% мінімального розміру зарплати. Засуджен надається прогулянка тривалістю до 1 години, а неповнолітнім - до 2. Засудж можуть залучатися без оплати праці до робіт з благоустрою арешт домів, а також поліпшення житлово-побутових.

Матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування здійснюються відповідно до норм, встановл для осіб, які відбув покар у виді позбавлення волі, органами виконання покарань.

Заходи заохочення: подяка або дострокове зняття раніше накладеного стягнення. Заходи стягнення: догана або поміщення в карцер строком до 10 діб. Порядок застосування заходів заохочення та стягнення здійсн начальником арешт дому чи його заступником.

46Обмеження волі полягає у триманні особи в крим-вик установах відкритого типу без ізоляції від сусп-ва в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці. Обмеження волі встановлюється на строк від 1 до 5 років і призначається як основне покарання, застосов тільки до осіб, які досягли 18 років. Порядок і умови виконання й відбування покарання регулюється КВК та Правилами внутріш розпорядку установ викон покарань. Засуджені до обмеження волі, відбувають покарання у виправних центрах. Місцеві органи викон влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані сприяти адміністрації виправних центрів у трудовому і побутовому влаштуванні засуджених.

Особи, засуджені до обмеження волі, прямують за рахунок д-ви до місця відбув покарання самостійно. Не пізніше 3 діб з дня одержання припису засуджений зобов'язаний виїхати до місця відбування покарання і прибути туди відповідно до вказаного в приписі строку. Засуджений, який ухиляється від одержання припису про виїзд або не виїхав у встановлений строк до місця відбув покарання, за поданням крим-викон інспекції затримується органом внутрішніх справ.

47. Адміністрація виправного центру веде облік засудж, роз'яснює порядок і умови відбув покарання, організовує трудове і побутове влаштув засуджених; забезпечує додержання умов праці, порядку та умов відбування покарання; здійснює нагляд і заходи попередження порушень порядку; проводить із засудж соціально-виховну роботу; застосовує встановлені законом заходи заохочення і стягнення; здійснює роботу щодо підготовки засуджених до звільнення.

Власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган за місцем роботи засудж до обмеження волі зобов'язаний забезпечити їх залучення до сусп корисної праці з урахуванням стану здоров'я, спеціальності, організовувати первинну професійну підготовку і створити необхідні побутові умови.

Про запізнення засудженого на роботу та його відсутність на роботі з невідомих причин власник підпр, устан, організ або уповнов ним орган зобов'яз негайно повідомити адміністрацію виправного центру.

Засуджених забороняється звільняти з роботи, крім таких випадків: 1)звільнення від відбування покарання; 2)переведення засудженого на роботу на інше підприємство; 3)набрання законної сили вироком суду, за яким особа, що відбуває покарання у виді обмеження волі, засуджена до позбавлення волі; 4)неможлив викон даної роботи за станом здоров'я.