Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кримінально виконавче шпори.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
270.34 Кб
Скачать

48До праці.

Засуджені до обмеж волі залучаються до праці на виробництві виправних центрів, а також на договірній основі на підпр, в устан чи організ усіх форм власності за умови забезп належ нагляду за їхньою поведінкою. Праця засуджених регулюється законодавством про працю, за винятком правил прийняття на роботу, звільнення з роботи, переведення на ін. Переведення засуджених на іншу роботу може здійснюватися власником підприємства. Засудженим незалежно від усіх відрахувань належить виплачувати не менш як 75% заг суми заробітку.

Лікувально-профілактична і протиепідем робота у виправних центрах організовується і проводиться на загальних підставах відповідно до законодавства про охор здоров'я органами і закладами охорони здоров'я. Засуджені забезпеч лікувальними закладами всіма видами довольства на загальних підставах.

У необхідних випадках засудженому, може видаватися аванс із наступним відшкодуванням. Із засуджених, які тримаються в дисциплін ізоляторах, стягується повна вартість харчування.

Заходи заохоч за сумлінну поведінку і ставлення до праці: подяка; нагороджен похвальною грамотою; грошова премія; нагороджен подарунком; дострокове зняття раніше накладеного стягнення; дозвіл на виїзд до близьких родичів за межі виправного центру на святкові, неробочі та вихідні дні.

Заходи стягнення до засуджених, які порушують трудову дисципліну і встановлений порядок відбуван покарання: попередження; догана; сувора догана; призначення на позачергове чергування з прибирання гуртожитку і прилеглої до нього території; заборона проживати поза гуртожитком строком до 3 місяців; заборона виходу за межі гуртожитку у вільний від роботи час на строк до 3 місяців; поміщення в дисциплінарний ізолятор строком до 10 діб.

49.Прийняття засуддж

Прийняття засуджених до виправних і виховних колоній проводиться адміністрацією колоній у порядку, встановлен нормативно-правовими актами Держдепартаменту Укр з питань виконання покарань.

Адміністрація колонії протягом 3 діб повідомляє суд, який постановив вирок, про приведення його до виконання і про місце відбування покарання засудженим. Одночасно направляється повідомлення одному із членів сім'ї або близьких родичів за вибором засудженого, у якому вказується адреса колонії і роз'яснюються права засудженого.

На кожного засудженого до позбавлення волі ведеться особова справа, а також інформаційна картка, до якої заносяться відомості: стосовно його особи; про вчинений ним злочин і назву суду, який постановив вирок; про день і час його прибут і звільнен з колонії.

50.Принц роз тримання

У колоніях встановлюється роздільне тримання: чоловіків і жінок, неповнолітніх і дорослих. Вперше засуджені до позбавлення волі тримаються окремо від тих, які раніше відбув покарання у виді позбавл волі.

Ізольовано від інших засуджених, а також роздільно тримаються: 1)засуджені до довічного позбавлення волі; 2)засуджені, яким покарання у виді смертної кари замінено довічним позбавленням волі; 3)засуджені, яким покарання у виді смертної кари або довічного позбавлення волі замінено позбавленням волі на певн строк у порядку помилуван або амністії.

Окремо тримаються чоловіки, вперше засуджені до позбавлення волі за злочини, вчин з необережності, а також засудж, які раніше працювали в суді, органах прокуратури, юстиції та правоохоронних органах.

Порядок тримання засудж у лікувальн закладах і колоніях визначається нормативно-правовими актами Держдепартаменту Укр з питань виконання покарань. Засуджений до позбавлення волі відбуває весь строк покарання в одній виправн чи виховній колонії. Переведення засудженого до іншої виховної колонії допускається за винятк обставин. Порядок переведен засуджених визначається норматив-правовими актами Держдепартаменту Укр з питань виконання покарань.