Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кримінально виконавче шпори.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
270.34 Кб
Скачать

60.Засуджені жінки

При виправних колоніях, в яких відбувають покарання засуджені до позбавлення волі жінки, у разі необхідності організовуються будинки дитини. Засуджені жінки, крім засуджених до позбавлення волі на строк більше п'яти років за умисні тяжкі та особливо тяжкі злочини, можуть поміщати в будинки дитини своїх дітей віком до трьох років. Матері-годувальниці і вагітні жінки можуть одержувати продуктові посилки (передачі) у кількості й асортименті, які визначаються медичним висновком.

Засуджені жінки з вагітністю понад чотири місяці або які мають при собі дітей віком до трьох років у випадках, коли до них не застосов звільнення від відбування покарання. Засуджені жінки з вагітністю понад 4 місяці або які мають при собі дітей віком до 3 р у випадках, коли до них не застосов звільнення від відбування покарання, направляються адміністрацією виправної колонії для дальшого відбування покарання у виправну колонію, при якій є будинок дитини.

У виховних колоніях засуджені мають право: витрачати на місяць для придбання продуктів харчування і предметів першої потреби гроші, зароблені в колонії, в сумі до 100% мінімального розміру зарплати; одержувати щомісяця короткострокове і один раз на 3 місяці тривале побачення; одержув посилки (передачі) і бандеролі.

61 довічне .

Засуджені до довічного позбавлення волі відбувають покаран у виправних колоніях максимальн рівня безпеки. Такі засуджені тримаються окремо від інш засуджених, які відбувають покаран у виправних колоніях даного виду.

Засуджені розміщуються в приміщен камерного типу, як правило, по 2 особи і носять одяг спец зразка. За заявою засудженого та в інш необхідних випадках з метою захисту засудженого від можливих посягань на його життя, його можуть тримати в одиночній камері.

Засудж залучаються до праці тільки на території колонії з урахуванням вимог триман їх у приміщеннях камерного типу. Самодіяльні організац серед засуджен до довічного позбавлення волі не створюються.

Засуджені мають право: 1)витрачати на місяць гроші, зароблені в колонії, в сумі до 50% мінімального розміру зарплати; 2)одержувати один раз на 6 місяців короткострокове побачення; 3)одержувати посилки і бандеролі. Засудженим надається щоденна прогулянка тривалістю одна година.

Засудженим до довічного позбавлення волі може бути подано клопотання про його помилування після відбуття ним не менше 20 р призначеного покарання.

62.Безпека осiб, якi перебувають у мiсцях позбавлен волi або у мiсцях iз спецiальним режимом тримання, забезпечується заходами, зазначеними у ЗУ «Про забезпечення безпеки осiб, якi беруть участь у кримiн судочинствi», за винятками, що випливають з вимог режиму їх тримання. Додатково до них можуть застосовуватися такi заходи: 1)переведення до iнш мiсця позбавленя волi або в iнш мiсце iз спец режимом утримання; 2)окреме тримання.

Змiна запобiжного заходу, виду чи режиму вiдбув покарання здiйснюється з додержанням вимог, передбачених чинним законодавством. У разi необхiдностi органами, якi забезпечують безпеку, здiйснюються особиста охорона, охорона житла i майна осiб, взятих пiд захист. У разi необхiдностi можуть бути провед замiна докум, що посвiдч особу, iн докум особи, взятої пiд захист, змiна зовнiшностi.

Нерозгол вiдомост про осiб може здiйснюватися шляхом: обмежен вiдомостей про особу в матерiалах перевiрки (заявах, поясненнях тощо), невключення до списку осiб, якi пiдляг виклику в суд засiдання, дiйсних анкетних даних про особу, взяту пiд захист; виклику до суду цiєї особи через орган, який здiйснює заходи безпеки; закрите судове засiдання