Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції з політичної економії.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
349.96 Кб
Скачать

3.3. Механізми формування витрат та вигод переливу

Корекція державою ринкового механізму регулювання відбувається у випадках, відомих в економічній теорії як переливи ресурсів. Переливи виникають, коли деякі вигоди або витрати, пов'язані із виробництвом і споживанням товарів, перекладаються на третіх сторін, тобто на індивідів або групи, які не є безпосередніми покупцями чи продавцями. Найбільш типовим прикладом витрат переливу є екологічне забруднення довкілля, коли, скажімо, хімічні підприємства свої відходи скидають у річку, яка є джерелом водопостачання великого міста. Перекладаючи частину своїх витрат на населення, витрати фірми є нижчі, ніж були б, що зумовлює надлишкове надходження ресурсів у виробництво саме таких видів товарів. Проблему непропорційного розподілу ресурсів, пов'язаних з витратами переливу держава вирішує двома шляхами: - законодавчими заходами (держава приймає таке законодавство, яке у судовому порядку забороняє, або обмежує діяльність підприємств, які забруднюють навколишнє середовище) та - особливими податками (держава вводить особливий податок, який близький до витрат переливу на одиницю продукції, тобто фірма витрачає ті гроші, які мала б зекономити).

Існує ще таке явище, як вигоди переливу, класичним прикладом якого може слугувати, скажімо, освіта. Коли в суспільстві є багато розумних, освічених людей, то це приносить користь усьому суспільству, для економіки, наприклад, користь у тому, що на ринку праці з'являється висококваліфікована робоча сила, зменшуються витрати на боротьбу із зло­чинністю та на благодійні акції.

3.4.Проблеми державного перерозподілу ресурсів в змішаній економічній системі України існують, оскільки вона функціонує в умовах безробіття та неповного використання економічних ресурсів. Необхідною умовою ефективного функціонування національної економіки України мас бути створення динамічної сфери малого та середнього бізнесу, яке до того ж забезпечить формування нових робочих місць і зниження рівня безробіття. Перешкодами на шляху розвитку малих та середніх підприємств є труднощі з постачальниками комплектуючих виробів та покупцями продукції, відсутність позичкового капіталу, брак власного капіталу, податковий тягар, криміналітет та корупція, брак приміщень та виробничої площі, відсутність підприємницького ноу-хау, брак фахівців.

Висновки

1. Структура змішаної економічної системи містить державний і приватний сектори. Держава активно втручається в економічне життя, зокрема, здійснює захисну, модифікуючу, стимулюючу та стабілізуючу функції. Державі належить провідна роль у процесах демонополізації економіки.

2. У змішаних економічних системах держава здійснює перерозподіл ресурсів та доходів. Перерозподіл доходів відбувається через податкову систему, цінову систему та через трансфертні платежі. Завданням української держави є перерозподіл доходів із кримінального у суспільний та приватний сектори економіки.

3. Держава регулює перерозподіл ресурсів між галузями приватного сектора економіки з позицій загальнонаціональних інтересів. Уряд перерозподіляє уряд потоки ресурсів між приватним та суспільним секторами національної економічної системи, а також слідкує за переливанням ресурсів із галузей з їх надлишковим використанням у галузі з їх недостатнім використанням.

4. У змішаній економічній системі України для рівномірних потоків ресурсів у різні галузі національного господарства життєво важливим с становлення сфери дрібного і середнього підприємництва, реформування фінансової та податкової системи та декриміналізація і дебюрократизація економіки, а також наявність інвестицій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]