Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ukr_mova.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
763.9 Кб
Скачать

Постанова про обрання щодо обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд

м. Харків

19 лютого 2009 р.

Слідчий слідчого відділу Дзержинського РВ УМВС України в м. Харкові лейтенант міліції Соколов В.І., розглянувши матеріали кримінальної справи № 34130109 за обвинуваченням Петренка М.В. у вчиненні злочину, передбаченого ч. Іщ ст. 122 КК України,

Встановив:

12 лютого 2009 р., близько 19 год. 30 хв., у квартирі № 7 по вул. Березовій, 12 у м. Харкові Петренко М.В. разом з Колеушком В.В. вживав спиртні напої. Між ними виникла сварка, внаслідок якої Петренко М.В. наніс кілька ударів руками по голові Колеушку В.В., завдавши йому тілесні ушкодження середньої тяжкості. 18 лютого 2009 р. Петренкові М.В. висунуто обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Беручи до уваги, що обвинувачений Петренко М.В. двічі не з'являвся за викликами слідчого без поважних причин і до нього був застосований привід, що свідчить про його намір ухилитися від слідства й суду і виконання процесуальних рішень у справі, а також у зв'язку з тим, що він обвинувачується у вчиненні нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років, має постійне місце проживання й роботу, характеризується позитивно, мав дружину й двох дітей на утриманні, раніше несудимий, керуючись ст. 148-151, 165, 1651 КПК України,

Постановив:

1. Обрати щодо Петренка Михайла Володимировича, 1968 р. народження, уродженця м. Харкова, українця, який має середню освіту, водія таксі, раніше несудимого, мешкає у м Харкові по вул. Березовій, 12, кв. 7, запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, про що його повідомити.

2. Копію постанови направити прокуророві Дзержинського р-ну м. Харкова.

Слідчий лейтенант міліції

підпис

В.І. Соколов

Постанову мені оголошено 20 лютого 2009 р., суть запобіжного заходу роз'яснено. Я попереджений, що в разі моєї неналежної поведінки й порушення покладених обов'язків до мене може бути застосований більш суворий запобіжний захід.

Мені також роз'яснено порядок і строки оскарження цієї постанови в порядку, передбаченому ст. 234 КПК України.

Обвинувачений

підпис

В.В. Петренко

 

Підписка про невиїзд

(щодо обвинуваченого)

Я, Петренко Михайло Володимирович, мешкаю за адресою: м. Харків, вул. Березова, 12, кв. 7, даю цю підписку слідчому слідчого відділу Дзержинського РВ УМВС України в м. Харкові лейтенантові міліції Соколову В.І. про те, що зобов'язуюся до закінчення досудового слідства й судового розгляду справи № 34130109 за обвинуваченням мене у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, не відлучатися із зазначеного в підписці місця проживання без дозволу слідчого, прокурора чи суду, з'являтися за їх викликами, а також ніяким іншим чином не перешкоджати провадженню у кримінальній справі.

Мені оголошено, що в разі порушення цієї підписки вона буде замінена на більш суворий запобіжний захід згідно зі ст. 151 КПК України.

Обвинувачений

підпис

В.В. Петренко

Підписку відібрав 20 лютого 2009 р

Слідчий лейтенант міліції

підпис

В.І. Соколов

 

ПОСТАНОВА

про відмову в порушенні кримінальної справи

(за фактом вчинення злочину)

і прийняття її до свого провадження

м. Харків

14 лютого 2009 р.

6 год. 25 хв.

Слідчий слідчого відділу станції Харків-Пасажирський лінійного управління на Південній залізниці УМВС України залізничного транспорту лейтенант міліції Соколов В.І., розглянувши матеріали перевірки повідомлення Ломакіної Г.П., яке надійшло 13 лютого 2009 р., про злочин – таємне викрадення її майна невідомою особою,

встановив:

13 лютого 2009 р., приблизно з 15 год 30 хв до 16 год 10 хв, Іванов В.В., перебуваючи в приміщенні залізничного вокзалу, який розташований на Привокзальній площі м. Харкова, із корисливих мотивів, діючи таємно, учинив крадіжку пакета з особистими речами гр. Ломакіної Г.П.: рушник б/у – 1 шт., вартістю 8 грн., шоколад "Корона" – 1 шт., вартістю 13 грн. 50 коп., пачка печива "Вінок Дунаю" – 1 шт., вартістю 26 грн., лікарські препарати на суму 42 грн., а також 102 грн. Загальна сума викраденого становить 191 грн. 50 коп. Із викраденим майном Іванов В.В. з місця вчинення злочину зник, розпорядившись грошима і майном на власний розсуд. 13 лютого о 18 год 45 хв його затримали співробітники міліції.

На підставі викладеного, беручи до уваги, що Іванов В.В. вчинив дрібне викрадення чужого майна на суму 191 грн. 50 коп., керуючись п. 2 ч. 1 ст. 6, п. 2 ч. 2 ст. 97, ст. 99, 99і КПК україни,

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]