Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Адвокатура. Фіолевський Д.П. НП для с.в.д. 2009...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

Тема 7. Угода про правову допомогу у кримінальній справі

Значення угоди з надання правової допомоги у кримінальній справі. Характерні моменти процедури укладення угоди. Укладення угоди з надання правової допомоги у кримінальній справі. Відмова від укладення угоди. Спеціалізація адвоката у кримінальному судочинстві. Фактори, що спонукають до відмови від укладення угоди. Нестандартні ситуації при укладенні угоди. Уточнення межі претензій клієнта у справі як невід’ємний елемент укладення угоди. Повна ясність взаємних вимог та можливостей як невід’ємний елемент укладення угоди. Чистота фінансових відносин з клієнтом як гарантія власної безпеки.

Тема 8. Захисник на досудовому слідстві

Завдання адвоката-захисника на досудовому слідстві. Права адвоката на досудовому слідстві. Обов’язки адвоката досудовому слідстві. Побудова ділових взаємин із слідчим. Побудова взаємин з підзахисним. Побудова взаємин клієнтами, коли підзахисний утримується під вартою. Планування роботи над справою. Участь адвоката у слідчих діях. Пошук та надання доказів. Етичні аспекти на досудовому слідстві.

Тема 9. Адвокат – захисник в суді

Судове засідання – вирішальна стадія судочинства. Завдання адвоката-захисника на суді. Права адвоката-захисника в судовому засіданні. Обов’язки адвоката-захисника в судовому засіданні. Узгодження стратегії та тактики захисту з підсудним. Тактика постановки запитань в судовому засіданні. Тактика надання доказів в судовому засіданні. Тактика процесуальних взаємин з іншими підсудними Етика поведінки адвоката в судовому засіданні. Нестандартні ситуації в судовому засіданні. Тактика роботи з судовими експертизами. Тактика допиту підсудного. Тактика допиту свідків. Тактика допиту судових експертів.

Тема 10. Адвокат у цивільному процесі

Загальні риси цивільного процесу. Представництво у цивільному процесі. Завдання представника в цивільному процесі. Права представника в цивільному процесі. Обов’язки представника в цивільному процесі. Спеціалізація адвоката у цивільних справах. Моральність позиції клієнта як фактор відмови адвоката від укладення угоди з надання правової допомоги у цивільній справі. Етичні питання представництва у цивільній справі.

Тема 11. Оскарження судових вироків та рішень

Інститут апеляції в українському судочинстві. Процесуальні функції апеляційного суду. Функції, права та обов’язки адвоката в апеляційній судовій інстанції. Інститут касації в українському судочинстві. Процесуальні функції касаційного суду. Функції, права та обов’язки адвоката в касаційній інстанції. Перегляд судових рішень в порядку виключного провадження. Підстави для оскарження судових рішень в порядку виключного провадження. Функції, права та обов’язки адвоката при розгляді справ в порядку виключного провадження.

Тема 12. Виконання судових рішень

Роль адвоката на стадії виконання судових рішень. Державна виконавча служба в Україні. Виконавче провадження в Україні. Документи, що являються підставою для відкриття провадження про примусове виконання судових рішень. Оскарження дій державного виконавця. Розгляд судами скарг на дії державного виконавця.

Тема 13. Адвокат у господарській сфері

Надання адвокатом правової допомоги юридичним особам важлива складова діяльності адвоката. Укладення угоди з юридичними особами. Офіційні взаємини адвоката-юрисконсульта з керівними працівниками обслуговуваних підприємств та установ. Функції адвоката-юрисконсульта. Етичні нюанси взаємин з працівниками обслуговуваного підприємства. Робота з контролюючими та правоохоронними органами.