Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація кредитування і банківських розрахун...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Тема 6. Безготівкові міжгосподарські розрахунки

Форми безготівкових розрахунків: платіжні доручення, чеки, акредитиви, платіжні вимоги-доручення; сфера використання і порядок проведення розрахункових операцій

Способи безготівкових розрахунків: розрахунки на основі заліку взаємних вимог, розрахунки у порядку планових платежів. Сфера їх використання, порядок проведення.

Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Організація кредитування і банківських розрахунків векселями.

Тема 7. Касові операції банку

Організація готівкових грошових розрахунків. Кругообіг готівкових грошей. Організація надходження готівкових грошей до кас банків. Порядок одержання та витрачання готівкових грошей. Прогнозування обороту готівкових грошей у банках. Касова дисципліна і контроль за її дотриманням.

Модуль II.

Домашня контрольна робота.

Індивідуальне та індивідуальне науково-дослідне завдання (ІНДЗ).

2. Розподіл балів, які присвоюються студентам

Види навчальної роботи

Модуль 1

Модуль 2

Сума всього

Змістовий

модуль 1

Змістовий

модуль 2

Індщивідуаллна робота

Домашня контрольна робота

т1

т2

т3

т4

т5

т6

т7

Самостійна робота

5

5

5

5

5

5

5

35

Індивідуальна робота

8

6

14

14

Домашня контрольна робота

51

51

Разом

7

7

7

7

7

7

7

14

51

100

Шкала оцінювання

Оцінка за шкалою

ECTS

Оцінка за

шкалою навчального закладу

Оцінка за національною шкалою

Залік

А

85-100

5 (відмінно)

ВС

65-84

4 (добре)

DE

50-64

3 (задовільно)

FX

20-49

Не зараховано

F

0-19

Не зараховано

3. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Зміст самостійної роботи над дисципліною визначено навчальною програмою, робочою навчальною програмою дисципліни.

Самостійна робота студентів забезпечується законодавчими матеріалами, підручниками, навчальними посібниками, конспектом лекцій, періодичними виданнями.

Самостійна робота студентів над засвоєнням навчального матеріалу може виконуватися в бібліотеці, навчальному кабінеті, а також у домашніх умовах.

Дидактичними цілями самостійної роботи студентів є:

  1. Первинне оволодіння знаннями (засвоєння нового матеріалу). Постановка такої мети доцільна в тому випадку, якщо студенти самостійно, без допомоги викладача, вивчають новий навчальний матеріал. Постановка зазначеної мети доцільна й у тому випадку, якщо навчальний матеріал цілком винесений на самостійне вивчення.

  2. Закріплення, поглиблення, розширення й систематизація знань, отриманих під час аудиторних занять.

Самостійна робота спрямована на те, щоб студенти краще засвоїли окремі теоретичні положення навчальної дисципліни та сформували вміння і навички їх, практичного застосування шляхом виконання індивідуального завдання.

Згідно з тематичним планом дисципліни окремі теми і питання програми викладаються на лекційних заняттях, інші – виносяться на самостійне вивчення. Самостійна робота є логічним продовженням аудиторних занять і повинна проводитися у двох напрямках:

  • із питань тем, основні положення яких розглядалися під час аудиторних занять, увагу слід зосередити на більш детальному вивченні окремих положень законодавчих і нормативних актів;

  • з питань тем, які повністю передбачені для самостійного вивчення, необхідно опрацювати та засвоїти матеріал у відповідності з програмою.

Самостійна робота проводиться під керівництвом викладача. Час на виконання самостійної роботи встановлюється учбовим планом і програмою учбової дисципліни “Центральний банк та грошово–кредитна політика”.

Витрати часу на самостійну роботу не регламентуються розкладом. Студент самостійно вибирає режим і тривалість роботи над програмним матеріалом у залежності від своїх здібностей і конкретних умов.