Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
спеціалісти методичка 2003 ворд.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
765.44 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Київська державна академія водного транспорту

імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного

ФАКУЛЬТЕТ ЕКОНОМІКИ ТРАНСПОРТУ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ І МЕНЕДЖМЕНТУ

В.Г Коба

О.Є. Бабина

С.П. Лопатюк

Н.О. Мельник

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

для студентів спеціальності 7.03060101

«Менеджмент організацій і адміністрування

(за видами економічної діяльності)»

денної та заочної форми навчання та викладачів

Київ – 2012

УДК 658.003(075.8)

Коба В.Г., Бабина О.Є., Лопатюк С.П., Мельник Н.О. Методичні вказівки до виконання дипломних робіт для студентів спеціальності 7.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності)» денної та заочної форми навчання та викладачів. – К.: КДАВТ, 2012. – 48 с.

Методичні вказівки містять необхідну інформацію щодо організації роботи над дипломними роботами, їх змісту та оформлення. В методичних вказівках розкрито методику вибору теми, формулювання мети, задач, об’єкту, предмету дослідження, наукової новизни.

Методичні вказівки призначено для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів та керівників дипломних робіт.

Рецензент: Жебка В.В., професор, к.е.н., директор навчально-наукового інституту гуманітарних технологій Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій менеджменту

Рекомендовано:

Кафедрою економіки і менеджменту,

протокол № 5 від 25 січня 2011р.

Схвалено:

Методичною радою факультету Економіки транспорту,

протокол № 4 від 26 січня 2011р.

©

Коба В.Г., Бабина О.Є.,

Лопатюк С.П., Мельник Н.О., 2012

©

КДАВТ, 2012

З М І С Т

ВСТУП 4

1 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 5

1.1 Мета та завдання дипломної роботи 5

1.2 Функції структурних підрозділів академії щодо організації виконання дипломних робіт 6

1.3 Обов’язки керівників, консультантів і рецензентів дипломних робіт та студентів-дипломників 8

2 ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ ТА ЗАХИСТУ ДИПЛОМНИХ РОБІТ 10

2.1 Етапи виконання дипломної роботи 10

2.2 Організація захисту 11

2.3 Вимоги до оформлення супровідних документів 11

3 УЗАГАЛЬНЕНІ ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ ТА ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ 14

3.1 Структура дипломної роботи 14

3.2 Оформлення тексту дипломної роботи 16

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 25

ДОДАТОК Н 49

ДОДАТОК О 51

ВСТУП

Спеціаліст - це освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця, який на основі кваліфікації бакалавра здобув поглиблені спеціальні уміння та знання інноваційного характеру, має певний досвід їх застосування та продукування нових знань для вирішення проблемних професійних завдань у певній галузі. Спеціаліст повинен мати широку ерудицію, фундаментальну наукову базу, володіти методологією наукової творчості, сучасними інформаційними технологіями, методами отримання, обробки, зберігання і використання наукової інформації, бути спроможним до творчої науково-дослідницької і науково-педагогічної діяльності.

Дипломна робота студентів – це завершальний етап навчального процесу, один з головних засобів оцінювання рівня підготовки студентів щодо опанування обраної спеціальності. В процесі підготовки дипломної роботи студенти розвивають широту мислення, а також набувають навички науково-дослідницької роботи, демонструють рівень своєї фахової підготовки. Тому виконана робота студента є своєрідним звітом за весь період навчання. Вона дає можливість використовувати набуті знання для обґрунтування певних теоретичних положень з вибраної теми, а також визначати шляхи впровадження теоретичних знань в практичну діяльність.

Дипломна робота є науковою кваліфікаційною працею, в якій на основі проведених досліджень логічно та системно викладено розв`язання теоретичної проблеми або прикладного завдання, що має значення для окремої галузі знань, на основі аналізу існуючих наукових розробок.

Дипломна робота виконується автором самостійно для публічного захисту, тому в ній повинна бути відображена сукупність результатів і положень, що характеризують її автора як здобувача освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст.

Основне завдання її автора - продемонструвати рівень своєї наукової кваліфікації, уміння самостійно вести науковий пошук і вирішувати конкретні наукові завдання.

Мета даних методичних вказівок полягає в наданні методичної допомоги студентам спеціалістам в організації підготовки, виконанні, оформленні та захисті дипломної роботи.