Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
спеціалісти методичка 2003 ворд.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
765.44 Кб
Скачать

3.2 Оформлення тексту дипломної роботи

Загальні вимоги

Орієнтовний обсяг дипломної роботи складає – 100-120 сторінок; обов’язковий ілюстративний матеріал (наочний матеріал) – не менше 6 аркушів формату А4 та (або) у вигляді презентації в електронному вигляді.

Пояснювальна записка до дипломної роботи повинна у стислій та чіткій формі розкривати творчий задум роботи, містити аналіз сучасного стану проблеми, методів вирішення завдань роботи, обґрунтування їх оптимальності, методики та результати розрахунків, опис проведених експериментів, аналіз їх результатів і висновки з них; містити необхідні ілюстрації, ескізи, графіки, діаграми, таблиці, схеми, малюнки та ін. В ній мають бути відсутні загальновідомі положення, зайві описи, виведення складних формул тощо.

Текст роботи виконується державною мовою в друкованому вигляді на аркушах формату А4 шрифтом Times New Roman 14 пунктів, міжрядковий інтервал 1,5 Lines.

Оформлення дипломної роботи має відповідати вимогам ДСТУ 3008-95 „Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення”.

Текст дипломної роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: лівий — не менше 20 мм, правий — не менше 10 мм, верхній — не менше 20 мм, нижній — не менше 20 мм.

Абзаци в тексті починаються відступом, який дорівнює п’яти знакам (15-17мм).

Щільність тексту дипломної роботи повинна бути однаковою. Вписувати в текст дипломної роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Допускається наявність не більше двох виправлень, описок (помилок) на одній сторінці.

Титульний аркуш

Титульний аркуш є першим аркушем документа і виконується на форматі А4 за формою Додатку А.

Титульний аркуш включається в загальну нумерацію аркушів без позначки на ньому номера аркуша.

Зміст

Зміст дипломної роботи оформлюється на одному, а при необхідності і на декількох аркушах.

Зміст включає номери і найменування розділів і підрозділів, найменування додатків та інших документів, які входять до дипломної роботи, а також номери аркушів (сторінок), на яких вони розміщені.

Структурні елементи “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ” не нумерують. Номери сторінок проставляються.

Зразок оформлення змісту наведено в Додатку О.

Текст дипломної роботи поділяють на розділи і підрозділи. Кожний розділ і підрозділ повинен мати порядковий номер і найменування. Вступ і висновки записують без порядкових номерів.

Розділи повинні мати порядкові номери у межах всієї роботи, вони позначаються арабськими цифрами без крапок, наприклад, 1; 2; 3...

Підрозділи нумерують в межах кожного розділу. Номери підрозділів включають номери розділу і порядковий номер підрозділу, які поділяють крапкою, наприклад, 1.1, 1.2... У кінці номера підрозділу крапка не ставиться.

Заголовки структурних елементів і заголовки розділів розміщують в центрі рядка і друкують прописними (великими) літерами без крапки в кінці.

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів розпочинають з абзацу і друкують, як текст, маленькими літерами, без крапки в кінці.

Перенос слів у заголовках не допускається. Крапка на кінці заголовка не ставиться. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розподіляють крапкою.

Розділи дипломної роботи рекомендується починати з нової сторінки.

Підрозділи, при необхідності, поділяють на пункти і підпункти. Пункти нумерують в межах кожного підрозділу, наприклад, 1.1.1; 1.1.2 тощо, підпункти - в межах кожного пункту, наприклад 1.1.3.1; 1.1.3.2 тощо.