Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕРЕДМОВА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
523.26 Кб
Скачать

Соціальна інфраструктура

Висококваліфікований медперсонал курорту Прикарпатського ДП ЗАТ "Укрпрофоздоровпиця" має прекрасну діагностичну та лікувальну базу, оснащену сучасною апаратурою і обладнанням. Широкий спектр санаторно-курортних послуг поєднує в собі лікування, відпочинок та належний рівень комфортності. Досягнення поставленої мети забезпечується розвинутою існуючою інфраструктурою та цілісністю курортного комплексу: Палац культури з танцювальним залом та дискотекою, кіноконцертним залом, літнім театром, кінотеатром, спортивними майданчиками, стадіоном, двома озерами з пляжами, водними велосипедами. В центрі Моршина знаходяться залізнич­ний вокзал, автовокзал, мережа магазинів, ресторани, ринок, поштове відді­лення зв'язку, "Укртелеком" і розташовані в межах курортної зони в радіусі 220 м. Спальні корпуси практично розміщені в парково-лісовій зоні.

Перспективи розвитку

Перспективи розвитку курорту Моршин полягають в поєднанні послуг санаторно-курортного лікування з послугами туризму і відпочинку, підвищен­ні рівня комфортності існуючої санаторно-курортної бази. Головними напрям­ками слід вважати: швидку самоокупність курортної справи, можливість поєд­нання лікування з відпочинком, компактність курортного комплексу, зруч­ність транспортного сполучення, екологічні переваги, наявність природно-рек­реаційних зон і унікальність лікувальних властивостей мінеральних вод Мор-шинського родовища.

Генеральним планом розвитку курорту Моршин та основним положенчям до Генерального плану курорту, затвердженого Радою Міністрів УРСР 29 квітня 1984 р. № 157, місткість санаторно-курортних та оздоровчих закладів цілорічного функціонування на кінець розрахункового періоду (2005 р.) перед­бачено довести до 7500 місць. Подальший розвиток курорту, згідно генплану і ПДП (проекту детального планування), буде йти шляхом будівництва нових корпусів на територіях діючих санаторіїв ("Світанок", "Перлина Прикарпат­тя", "Пролісок") та нових санаторіїв в південно-західній частині курорту, на місці старих будівель і споруд, що підлягають знесенню.

Зараз для покращення умов проживання в оздоровницях проведені капі­тальні ремонти холів, палат з переобладнанням їх під одно-, дво- і трикімнатні

"люкси". Тільки иа протязі 2001-2002 рр. введено в дію 56 палат підвищеної комфортності.

Приділяється увага й покращенню харчування, в усіх оздоровиицях діє система замовлень, враховуючи, що більшість людей прибуває на санаторно-курортне лікування із захворюваннями в стадії ремісії, в 2001 році в оздо­ровиицях Прикарпатського ДП застосовувались шість універсальних дієт, вве­дена комерційна замовна система організації харчування (санаторії: "Перли­на Прикарпаття", "Лаванда", "Дністер"), система "зигзагів", розширений асор­тимент страв. Встановлена різна вартість харчування на 1 ліжко/день в за­лежності від вартості путівки ("люкси", "напівлюкси"). Для забезпечення пок­ращення сервісного обслуговування людей, що відпочивають в "люксах" та "напівлюксах", виділені окремі зали.

2.з. східниия