Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Педагогіка у схемах і таблицях - копия.docx
Скачиваний:
273
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
3.14 Mб
Скачать

2. Предметно-методичний.

Тут йдеться про застосування педагогічної технології як окремої методики, тобто як сукупності методів і засобів реалізації певного змісту навчання і виховання в межах одного предмета, академічної групи, в діяльності педагога.

3. Локальний (модульний).

У цьому випадку педагогічна технологія реалізується як технологія окремих частин навчально- виховного процесу, розв'язання окремих дидактичних і виховних завдань (технологія окремих видів діяльності, формування поняття, виховання окремих особистісних якостей тощо.).

1.Загальнопедагогічний

Тоді педагогічна технологія представляє цілісний освітній (виховний) процес. Вона тотожна педагогічній системі, оскільки містить сукупність цілей, змісту, засобів і методів навчання (виховання), алгоритми діяльності суб'єктів і об'єктів навчально-виховного процесу (наприклад, технологія розвивального навчання, технологія пояснювально- ілюстративного навчання, технологія колективної творчоїдіяльності тощо)

Освітня технологія відображає загальну стратегію розвитку освіти, єдиного освітнього простору, служить для розв'язання стратегічних освітніх завдань. Такими технологіями є Закон України „Про освіту", гуманістична концепція освіти, система безперервної освіти та ін.