Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
8.23 Mб
Скачать

Київський завод „Оболонь”

Київський завод „Оболонь” є одним з лідерів на ринку пива в Україні. Крім того, до продуктового портфелю підприємства входять мінеральні води, безалкогольні та слабоалкогольні напої.

Історія компанії

До відкриття Олімпіади 1980 року радянське керівництво поставило завдання побудувати  броварню, пиво якої б відповідало високим європейським стандартам. В якості експертів були запрошені чеські фахівці- всесвітньо відомі майстри пивоваріння. Саме вони й визначили місце будівництва нового пивоварного заводу. Керувалися при цьому головним критерієм - наявністю джерела артезіанської води, яка є основним компонентом, що визначає смакові властивості пива. Таким місцем був обраний район Оболонь, який розташувався в Києві поблизу Дніпра. Слово «Оболонь» походить з часів Київської Русі -так  називалися низькі прирічні луки.  Саме таку назву і отримала нова броварня. Побудований за чеським проектом, завод варив пиво, яке швидко набуло широкої популярності та визнання. Після здобуття  Україною незалежності компанія «Оболонь» першою розпочала експортні поставки пива до країн Європи та США. Пиво під торговою маркою «Оболонь» у всьому світі  почали сприймати як традиційно українське пиво. Таким чином, «Оболонь» заснувала  нові традиції українського пивоваріння.

З часом компанія «Оболонь» розвивалася і просувала свою продукцію, як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Принцип впровадження новітніх знань і технологій дозволив їй створити могутній сучасний виробничий потенціал. В результаті сьогодні 80% всього експорту пива з України припадає на торгову марку «Оболонь», яка є українським пивом №1 в світі. Залишаючись компанією виключно з українським капіталом, «Оболонь» заснувала новий шлях розвитку українського броварництва.

Досягнення підприємства – першість в усьому:

  • Приватизаційний сертифікат №1;

  • Експортна діяльність;

  • Слабоалкогольний ринок в Європі;

  • Безалкогольні напої в ПЕТ тарі;

  • Налив пива в кеги місткістю 50 і 30 літрів;

  • Кредит від ЄБРР;

  • Налив пива в жестяні банки і ПЕТ тару;

  • ISO-9001 версії 1994 року.

Історія ЗАТ «Оболонь» у датах

1974 рік У новому районі Києва Оболоні на березі річки Почайни, що є притокою Дніпра, проводиться намив майданчика для будівництва майбутнього Київського пивзаводу №3. Місце закладання підприємства було обрано не випадково. Проектування заводу здійснювали спеціалісти з Чехії. Вони ж і визначили, що м'яка та кришталево чиста вода юрського горизонту, величезні запаси якої було знайдено в цій місцевості, ідеально відповідає всім вимогливим критеріям пивоваріння. Цей фактор став вирішальним, і з того часу провідне українське харчове підприємство для виробництва своєї продукції використовує воду з власних артезіанських свердловин, що розташовані на території заводу.

1980 рік Відбувається офіційне відкриття Київського пивзаводу №3, що було присвячено до 22 Олімпійських ігор, та випуск першої партії пива. На підприємстві вводиться у дію цех розливу безалкогольної продукції.

1982 рік На Київському пивзаводі №3 випускає свою першу продукцію новий цех розливу мінеральної води.

1986 рік На базі Київського пивзаводу №3 створено Пивобезалкогольне об'єднання «Оболонь», до якого ввійшли також Київський пивзавод №1, Київський пивзавод №2 (нині пивзавод на Подолі) та Фастівський пивзавод.