Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
8.23 Mб
Скачать

2008 Рік

Компанія «Оболонь» першою в Україні розпочала переробку пивної дробини для потреб сільського господарства. Установка з виробництва  сухих гранул працює на головному заводі підприємства з квітня 2008 року. Пивна дробина – це осад, що утворюється після фільтрації пивного сусла в процесі варки пива, і в сирому вигляді має вологість близько 80 %. З допомогою нової установки її віджимають до вологості 67%, а вже потім сушать. З метою підвищення вмісту повноцінного протеїну та вітамінів групи В на сушку подаються також пивні дріжджі. Установка  здатна переробляти до 700 тонн сирої дробини на добу.

Запитання:

  1. Які зміни, що відбулись на підприємстві, можна вважати стратегічними, і чому?(які ознаки стратегічних змін?)

  2. Який рівень змін відповідає кожній із стратегічних змін? Обгрунтуйте.

Заповніть таблицю:

„Стратегічні зміни в історії Київського заводу „Оболонь”

Дати

Події

Стратегічні зміни

Рівень змін

3. На якому етапі життєвого циклу знаходиться підприємство?( які показники визначають етап життєвого циклу продукту чи підприємства?)

4. Чи відповідають стратегії, що впроваджуються, етапу життєвого циклу підприємства?

Корпоративна соціальна відповідальність

“Оболонь” – національна компанія, яка гідно представляє Україну в світі. Такий високий статус – це не тільки престиж, це – відповідальне ставлення до свого продукту, споживачів, персоналу і партнерів. Корпоративна відповідальність компанії «Оболонь» полягає у гармонійному співіснуванні, взаємодії та постійному діалозі із суспільством. При цьому “Оболонь” неухильно дотримується принципів відкритості, транспарентності, системності, чіткого планування і результативності.

Сфера корпоративної відповідальності компанії включає управління діяльністю в області екології, промислової безпеки, охорони праці, розвитку персоналу, взаємовигідні відносини з усіма зацікавленими сторонами.

Взаємовідносини з працівниками

Компанія «Оболонь» забезпечує працівників належними умовами праці та життя. Кожного року передбачено підвищення рівня кваліфікації працівників, медичне обстеження, надання першої допомоги, профілактичне лікування, розвиток соціальної сфери.

Відповідно до законодавчих норм, близько 5% від загальної кількості працюючих в АТ «Оболонь» складають люди з обмеженими можливостями. Заробітна плата в ЗАТ «Оболонь» виплачується вчасно і щороку зростає на 10-15%.

Соціальний пакет, що поширюється і на тих співробітників, які вийшли на пенсію, включає: разову матеріальну допомогу на оздоровлення, путівки для дітей, грошові премії на свята, матеріальну допомогу при народженні дитини, при виході на пенсію, в разі одруження, в критичних ситуаціях. На підприємстві функціонує сучасно обладнаний медпункт, тренажерний зал.

Персонал забезпечується гідними умовами праці: дотримання стандарту OHSAS з безпеки праці, атестація робочих місць, своєчасний ремонт та модернізація обладнання, контроль за станом виробничо-побутових умов праці.

Кожен працівник компанії має можливість отримати додаткову професійну освіту, підвищити кваліфікацію відповідно до програми розвитку і навчання персоналу.