Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
8.23 Mб
Скачать

1989 Рік

Компанія першою серед колишніх радянських підприємств розпочала експорт пива за кордон. Перша партія пива ”Zjiguly Beer” потрапила до Великої Британії.

1990 рік Колектив за ініціативи Генерального директора Олександра Слободяна бере підприємство в оренду з правом викупу.

1992 рік  «Оболонь» отримує приватизаційне свідоцтво Фонду Держмайна України №1, тим самим входить в історію як перше приватне підприємство незалежної України.  Відтепер вся продукція цього виробника випускається під торговою маркою «Оболонь».  Налагоджується випуск нового сорту пива «Оболонь темне».

1993 рік Приватизоване підприємство отримує юридичний статус Закритого акціонерного товариства. 

Вводиться в дію лінія розливу пива в пляшки ємністю 0,33 літра.

1994 рік Вперше акціонерним товариством розпочато виробництво слабоалкогольного напою «Джин Тонік», тим самим не тільки в Україні, але й у Східній Європі започатковується ринок слабоалкогольних напоїв.

ЗАТ «Оболонь» стає власником законсервованого об'єкта незавершеного будівництва в м. Красилові Хмельницької області. Сьогодні це - дочірнє підприємство акціонерного товариства, що випускає під торговою маркою «Оболонь» мінеральну воду, безалкогольні та слабоалкогольні напої. У Красилові створюється перша оптово-торгівельна база ЗАТ «Оболонь». На сьогодні підприємство налічує дев'ятнадцять баз у різних регіонах країни, що реалізують продукцію акціонерного товариства.

1995 рік У цеху розливу № 6 вводиться в дію перша в Україні лінія розливу безалкогольних напоїв у пляшки ПЕТ.

1997 рік  Вперше в Україні налагоджується випуск пива у жерстяних баночках. ЗАТ «Оболонь» стає співвласником ВАТ «Охтирський пивоварний завод».  У продажу з'являється новий безалкогольний напій «Спорт».  ЗАТ «Оболонь» вперше в Україні отримує кредит у $ 40 млн. від ЄБРР без гарантій уряду, кошти направлено на фінансування стратегічних програм.

1998 рік  Вперше в галузі ЗАТ «Оболонь» отримує Міжнародний сертифікат на систему управління якістю ISO-9001 версії 1994 року, що засвідчує високий рівень усіх процесів та здатності українського підприємства випускати продукцію світового рівня.

В м. Чемерівці Хмельницької області створюється науково-виробнича асоціація «Нива Оболонь», що відтепер займається селекційною роботою, виведенням, випробовуванням, промисловим розмноженням насіння перспективних сортів ячменя та забезпечує ЗАТ «Оболонь» високоякісним ячменем. На «Оболоні» вводиться в дію нове сучасне бродильне обладнання - циліндро-конічні танки (ЦКТ). 

Починається випуск нового сорту пива «Оболонь Соборне».  Починається випуск пива у склопляшці NRW та безалкогольних і слабоалкогольних напоїв у жерстяних баночках.

2001 рік  АТ «Оболонь» підтверджує високу організацію системи управління якістю і вперше в Україні отримує сертифікат згідно стандарту ISO-9001 версії 2000 року.

Починається випуск безалкогольного напою «Живчик Унік», який замість цукру містить не менш солодку фруктозу. Цей напій повторив успішну долю свого попередника «Живчика».

Налагоджується випуск першого українського елітного пива «Магнат». Оболонські технологи розроблюють та впроваджують у виробництво слабоалкогольний напій «Шарм».

На «Оболоні в цеху солодового виробництва вводиться в експлуатацію три сучасних замочних чани, у цеху ферментації впроваджуються нові ЦКТ німецького виробництва.

2004 рік Лютий ЗАТ «Оболонь» розпочало випуск першого елітного українського пива «Магнат» у новій тарі - пляшці 0,33л.

Квітень запущено нову лінію розливу пива, потужністю 110 тис. пляшок на годину. Комплектацію та монтажні роботи виконані відомою німецькою компанією KHS. Із запуском нової лінії розливу завод «Оболонь» увійшов до трійки найпотужніших пивоварних заводів Європи.