Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
8.23 Mб
Скачать

Соціальні інвестиції

Понад півтора десятиліття «Оболонь» активно займається благодійністю. Цей напрямок діяльності компанії багатогранний і включає: освітні проекти, допомогу соціально незахищеним прошаркам населення, сприяння відродженню духовності та історико-культурної спадщини. «Оболонь» щороку формує соціальний бюджет і виділяє частину продукції в рамках благодійних та меценатських проектів.

Компанія «Оболонь» долучається до проекту «Дитяча лікарня майбутнього» та підтримує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. За підтримки Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України «Оболонь» здійснює всеукраїнський проект „Маловідома Україна”, спрямований на популяризацію подорожей Україною та підтримку історико-культурної спадщини нашої держави.

Також «Оболонь» оголосила про старт власного проекту «Підтримка вітчизняного кіно». Першою ластівкою став фільм «Богдан-Зиновій Хмельницький». За останні 14 років компанія «Оболонь» сприяла виходу півтори сотні підручників, посібників, збірок, каталогів, довідників, художньої, наукової, історичної та дитячої літератури.

Соціальні та благодійні програми:

освітні, культурно-мистецькі та інші благодійні проекти;

програма популяризації історичних та культурних місць «Маловідома Україна»;

програма підтримки вітчизняного кінематографу;

програма підтримки українського книговидання;

спорт: підтримка ФК «Оболонь» та розвитку дитячого футболу в ДЮСШ «Зміна»;

допомога соціально незахищеним прошаркам населення: окремим громадянам, багатодітним сім’ям, підтримка чотирьох дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 48 дітей, спілкам ветеранів, громадським організаціям;

сприяння відродженню духовності та історико-культурної спадщини: компанія долучилася до відбудови церкви Святого Миколи (Притиски) в Києві, храму Покрови Пресвятої Богородиці в Маріуполі, Видубицького монастиря в Києві, Святотроїцького кафедрального собору в Луцьку, Палацу Кирила Розумовського в Батурині, музею-заповідника «Личаківський цвинтар» у Львові.

Екологічна політика

«Оболонь» прагне мінімізувати втручання в навколишнє природне середовище. У 1998 році був здійснений запуск власної котельні, яка дозволила значно покращити екологічний стан довкілля. В 2002 році в Олександрії (Кіровоградська обл.) розпочала роботу лінія з переробки ПЕТф пляшок потужністю 500 кг на годину. У 2008 році в Олександрії запущено установку з переробки ПЕТф пляшки на бандажну стрічку потужністю 125 кг на годину. В містах України, зокрема у Києві, Сімферополі, Запоріжжі та Красилові, встановлюються контейнери для роздільного збору ПЕТф пляшок.

Основи екологічного управління:

постійний контроль та аналіз впливу виробництва на навколишнє середовище;

вдосконалення технологій відповідно до екологічних аспектів;

мінімізація шкідливих викидів завдяки використанню найсучаснішого обладнання;

виховання екологічної свідомості персоналу шляхом забезпечення довідковою інформацією, інструкціями та навчальними матеріалами;

постійний радіологічний контроль на заводі компанії на всіх рівнях виробничого процесу.

18 грудня 2008 року відбулися Річні збори Мережі Глобального Договору ООН в Україні, в яких вперше взяла участь компанія «Оболонь». Більше 50-ти учасників ГД зібралися для обговорення підсумків діяльності мережі та планів консолідації та зміцнення мережі у 2009 році. «Оболонь» представляв

на Зборах голова Ради Сергій Блощаневич.