Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод до диплом спеціаліст 2013 .doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
784.9 Кб
Скачать

4.2. Правила оформлення пояснювальної записки [3; 7]

Загальні вимоги

Пояснювальна записка подається державною мовою.

Пояснювальна записка оформлюється на аркушах формату А4 (210х297 мм).

Пояснювальну записку виконують машинописним або машинним (комп’ютерним) способом з одного боку аркуша білого паперу.

Дипломна робота виконується у двох примірниках. Перший примірник переплітається твердою палітуркою. Другий примірник дипломної роботи подається в електронному вигляді.

За умови машинного виконання пояснювальна записка друкується з розрахунку не більше 40 рядків на сторінці 14 шрифтом через полуторний інтервал.

Текст пояснювальної записки слід друкувати, додержуючись таких розмірів берегів: верхній, лівий і нижній – не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм.

Обсяг пояснювальної записки дипломної роботи, виконаної за умови машинописного або машинного способу, становить 90 – 100 сторінок (без додатків).

Приблизний обсяг структурних складників машинного варіанта (за кількістю сторінок): вступ – 3–4; основна частина 80–85; заключна частина – 4–6; список посилань – 2–4.

Заголовки розділів пояснювальної записки слід розташовувати по центру, симетрично до тексту і друкувати великими літерами без крапки в кінці. Розділи починати з нової сторінки. Перенесення слів у заголовку не допускається.

Заголовки підрозділів, пунктів та підпунктів пояснювальної записки слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, без крапки в кінці.

Абзацний виступ повинен дорівнювати 5 знакам.

Відстань між заголовками і наступним чи попереднім текстом за умови машинного виконання повинна бути не меншою ніж 2 рядки.

Не допускається розміщувати назву структурного елемента пояснювальної записки в нижній частині сторінки, якщо після неї буде тільки один рядок записки.

Розділи основної частини пояснювальної записки повинні мати порядкову нумерацію в межах усієї роботи і позначатися арабськими цифрами.

Підрозділи розділів основної частини нумеруються в межах відповідного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу та порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять. Наприклад, 1.1, 1.3.

Пункти нумеруються в межах відповідного розділу або підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу та порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад: 1.1, 1.2 або 1.1.1, 1.2.3 і т.д.

Сторінки пояснювальної записки слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту.

Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок пояснювальної записки, номер сторінки на ньому не проставляється.

Додатки позначаються послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, О, Ч, Ь. Наприклад, додаток А.

Заголовки “Вступ”, “Висновки”, “Перелік посилань”, а також назви розділів друкуються великими літерами і не нумеруються.