Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом_ред1.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.6.3. Підготовка, транспортування, розважування та подача у гумозмішувач сипких інгредієнтів

Сипкі матеріали можуть подаватися у виробництво механічними системами безупинного транспортування. Однак для сипких матеріалів застосування таких систем нераціонально. Таким чином, мінімальна продуктивність цих систем у п'ять-шість разів перевищує максимальну витрату сипких інгредієнтів [13].

На підприємствах гумової промисловості сипкі інгредієнти транспортують до витратних бункерів у контейнерах по напівавтоматичним монорельсовим транспортним системам. Ці системи передбачають автоматичний виклик контейнера з вказівкою номера гумозмішувача та номера бункера, від якого надійшов виклик; автоматичну сигналізацію адресного коду, який набирається на контейнері; автоматичний контроль коректності набору адресного коду; автоматичну зупинку контейнера біля бункера, з якого надійшов виклик; автоматичне розвантаження контейнера та повернення його до станції завантаження.

Безперебійне живлення сипкими інгредієнтами (враховуючи тверді пом'якшувачі) витратних бункерів підготовчого цеху потужністю 400-450т за добу сумішей забезпечується за допомогою дев'яти-десяти контейнерів ємністю 1 м3 кожний.

При визначеному рівні матеріалу у витратному бункері гумозмішувача на ділянку завантаження складу від рівнеміра надходить сигнал виклику контейнера з необхідним інгредієнтом. Витратний бункер кожного гумозмішувача призначається для визначеного інгредієнту і укомплектований двома рівнемірами. Рівнемір, розташований у середній частині бункера, сигналізує про виклик чергового контейнера після того, як матеріал у бункері опуститься нижче його рівня. Другий рівнемір встановлено у нижній частині витратного бункера, і під час роботи матеріал не повинен опускатися до його датчика. Якщо це відбудеться, то на пульт керування гумозмішувача надходить сигнал про те, що матеріалу в бункері залишилося тільки на одне завантаження і система автоматичного розважування даного змішувача зупиняється.

Загальний вид механізованої ділянки завантаження контейнерів сипкими інгредієнтами наведений на рис [13].

Після завантаження контейнер від'єднують від завантажувальної воронки і вручну пересувають по рольгангу через ділянку контролю адреси на рольганговий стіл. Контейнер із коректно набраною адресою (якщо адреса набрана некоректно, пневматичний блокувальний пристрій не дозволяє проштовхнути контейнер на роликовий стіл) з рольгангового столу пересувається на ділянку зчеплення із самохідної тельферною кареткою, де контейнер закривається кришкою, з'єднується з тельфером і автоматично направляється по заданій адресі.

Рис 2.7 Механізована ділянка завантаження контейнерів сипкими матеріалами:

1- витяжні трубопроводи; 2- вентилятор; 3,4 - рольгангові столи; 5- завантажувальна площадка; 6- пластинчастий транспортер; 7,8,9,14- завантажувальні воронки; 10- панелі керування; 11-ваговий рольганг; 12- контейнери; 13- привід пластинчастого транспортера; 15 - витяжні камери.

Швидкість тельферний кареток, за допомогою яких контейнери перевозяться з місця їх заповнення до витратних бункерів, по трасі руху на ділянках, вільних від бункерів, приймається 50-55 м/хв., а на ділянках, де розташовані бункери, – 14-15 м/хв.

Для швидкої доставки контейнерів із прискорювачами та сіркою до гумозмішувача першої і середньої зони, а також швидкого повернення порожніх контейнерів між віткою, що подає, та зворотною віткою конвеєра передбачені стрілочні переводи [13].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]