Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом_ред1.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.6.5 Контроль якості гумових сумішей

Для перевірки якості сумішей передбачені віскозиметри типу "Монсанто" модифікації 100, а також додаткові прилади й апаратура для автоматичного визначення контрольних параметрів.

Якщо яка-небудь суміш, покладена на піддоні виявиться бракованою, піддон буде відправлений на склад з умовою наступної передачі суміші, що знаходиться на ньому, на додатковий контроль та доробку.

У лабораторії маються віскозиметри Муні для вибіркової перевірки в'язкості маточних сумішей, динамометри Т-500 для перевірки модуля пружності, автоматичні прилади для виміру щільності та твердості. Цими ж приладами передбачається проводити більш широкий контроль для 30-40% сумішей.

4 Контроль та керування процесом змішування

Дія забезпечення високої якості суміші перевіряють і регулюють наступні параметри процесу змішування: температуру в змішувальній камері, тиск повітря, яке надходить для приведення в дію верхнього і нижнього затворів, а також температуру і тиск води, яка надходить на охолодження ус­таткування. Температура змішування контролюються за допомогою потенціометра.

Для цього термопару приладу встановлюють в кармані змішувальної камери. Показання термопари записуються пером прибору на круглій діаграмі або бумажній стрічці. При завантаженні матеріалів температура в камері знижується, а при їх перемішуванні внаслідок тертя температура знову підвищується. При вивантаженні суміші з камери температура знижуються за рахунок потрапляння в камеру холодного повітря.

За записами на діаграмі, вказуючий на зміни температури в змішувальній камері, можливо перевірити відповідність режиму змішування за часом і визначити число сумішей, виготовлених за зміну. Таким чином, контроль змішування проводиться за залежністю температура – час.

Тиск повітря і води визначають манометрами.

Процес змішування в гумозмішувачах характеризується витратою електроенергії. Коли змішування завершується, витрати електроенергії зменшуються, тому закінчення змішування можливо визначити по вольтметрам. Крім цього, закінчення процесу змішування визначають вирівнюванню тиску в підшипниках роторів.

5. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНА ЧАСТИНА

При виборі і обгрунтуванні технологічного процесу виготовлення гумових сумішей як основні показники техніко-економічної ефективності роботи потоково-автоматичної лінії слід прийняти питомі приведені витрати (П) та питому заробітню платню (З) на 1 т суміші. Необхідно скласти схему двох потоково-автоматичних ліній: базового підприємства за місцем проходження практики і запропановану для проекту (рис. 1.2) і за розрахунками з використанням даних табл. 1.53. співставити показники П і З. Прийнятий в проекті варіант повинен мати мінімальні значення зведених показників. Процес виготовлення гумових сумішей в табл. 1.53 умовно розбитий на 8 підсистем, в кожній із яких є різні типи обладнання для виконання технологічного процесу підсистеми. Загальна кількість функціональних елементів порівнювальних систем повинна бути приблизно одинаковою.

І підсистема ІІ підсистема ІІІ підсистема ІV підсистема V підсистема VІ підсистема VІІ підсистема VІІІ підсистема

Рисунок 1.2 – Технологічні схеми виготовлення гумових сумішей

А= базовий варіант (виробництво ВАТ „Дніпрошина”)

А=15+8+26+36+31+37+43+48+52+63+71=430

Б – варіант проекту1

Б=17+24+31+40+42+49+56+63+56=378

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]