Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВАЯ Орган Виробн 2014-2015.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
30.04.2015
Размер:
800.77 Кб
Скачать

Загальні положення

1.1 Основні етапи виконання курсової роботи

Робота над написанням курсової роботи відбувається впродовж визначеного навчальним планом семестрів її виконання, регламентується рішеннями кафедри економіки та управління підприємством і складається з наступних основних етапів:

1. Ознайомлення з літературними джерелами за темою курсової роботи.

2. Складання плану курсової роботи.

3. Проведення розрахунків і написання тексту роботи.

4. Остаточне оформлення курсової роботи.

5. Підготовка до захисту і захист курсової роботи.

З метою забезпечення рівномірної роботи студента кафедрою на початку відповідного семестру розробляється і затверджується графік виконання курсової роботи, який поетапно контролюється науковим керівником.

На підставі календарного плану кожен студент на початку семестру складає у двох примірниках завдання на виконання курсової роботи і затверджує його у наукового керівника від кафедри. Один екземпляр завдання залишається у студента та підшивається до курсової роботи, а другий – у керівника для здійснення контролю та своєчасного інформування кафедри щодо ходу виконання роботи.

1.2 Тема та обсяг виконання курсової роботи

В процесі виконання роботи ставляться завдання розвитку у студентів навичок самостійної роботи, аналізу і узагальнення практики організації виробничого процесу на промисловому підприємстві, набуття досвіду використання довідкових і нормативних матеріалів, спеціальних літературних джерел.

Темою курсової роботи є «Організація потокового та непотокового виробництва», що відповідає програмі дисципліни «Організація виробництва».

Теоретична частина роботи: Етап №1 – містить розгляд теоретичного питання відповідно до тематики, яка містяться у додатку Б.

Розрахункова частина курсова робота передбачає наявність 30 унікальних варіантів вхідних даних, що обираються за порядковим номером студента у списку групи.

Об'єктом курсової роботи є машинобудівне підприємство з виробництва умовної продукції. Розглядається процес організації виробництва на двох виробничих дільницях (№1 та №2). Ділянки є предметно-замкненими (з технологічного погляду) - на них виконується більшість операцій, що необхідні для повної обробки деталей або складальних одиниць у даному цеху.

Постановка завдання:

  1. На ділянці №1 токарному, фрезерувальному та шліфувальному обробленню підлягають умовні деталі А, Б та В, а на ділянці №2, завдяки трьом операціям зі збирання, здійснюється зборка умовної деталі Г.

  2. При організації роботи предметно-замкнутої дільниці №1 використаний непотоковий метод організації виробництва, при організації роботи дільниці №2 - потоковий.

  3. Вхідними даними для розрахунку є параметри визначені в додатках Б (для дільниці №1) та В (для дільниці №2).

Необхідно:

  1. Для дільниці №1 визначити основні техніко-економічні параметри функціонування (мінімальний та оптимальний розмірі партії деталей; кількість партій; відхилення розміру місячної програми випуску від запланованого; кількість одиниць обладнання та його завантаження; чисельність основних виробничих робітників; тривалість виробничого циклу; вид руху деталей в процесі оброблення; середній розмір заділів) та зробити висновок, що ефективності організації виробництва на цій ділянці.

  2. Для дільниці №2 визначити основні техніко-економічні параметри функціонування (такт, темп, ритм, кількість робочих місць, коефіцієнт завантаження робочих місць, швидкість руху, продуктивність, пропускну спроможності, довжину робочої частини конвеєра, тривалість циклу виготовлення одного об’єкта виробництва, кількість виробів, що одночасно перебувають на безперервно-потоковій лінії, величину заділів, потужність приводного двигуна конвеєра, кількість робітників-операторів) та зробити висновок, що ефективності організації виробництва на цій ділянці.

  3. Визначити тип виробництва на ділянках №1 та №2.

Курсова робота друкують за допомогою комп’ютера (або оформлюється у рукописному варіанті, але розбірливим почерком) на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210 x 297 мм) шрифтом Times New Roman, через 1 інтервал, 14 кеглем. Абзацний виступ дорівнює 1,27 см. Поля сторінки: верхнє і нижнє –20 мм, ліве – 30 мм, праве –10 мм. Загальний обсяг курсової роботи 35-45 стор. Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою. Робота повинна містити: титульний аркуш та завдання (Додаток А); зміст; вступ; основну частину (три розділи); висновки; список використаних джерел. Сторінки повинні бути пронумеровані в верхньому правому куті (титул та зміст не нумерується, а сторінка вступу має номер 3).