Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВАЯ Орган Виробн 2014-2015.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
30.04.2015
Размер:
800.77 Кб
Скачать

1.3 Складання первинного плану курсової роботи.

Опрацювання літературних джерел дозволяє скласти план курсової роботи, який має включати:

Зміст (1 сторінка). В змісті слід вказати назви всіх розділів і підрозділів, списку використаних джерел із зазначенням початкових сторінок.

Вступ (1-2 сторінки). У вступі слід обґрунтувати актуальність і значення організації виробництва для підвищення ефективності виробничої діяльності промислового підприємства, сформулювати мету роботи (мета роботи - визначення ефективності організації виробництва на предметно-замкнених дільницях промислового підприємства), завдання (що відповідатимуть змісту розрахунків), визначити предмет дослідження (предмет дослідження - ефективність організації виробництва на предметно-замкнених дільницях промислового підприємства).

Основна частина структурно має складатися з 4-х підрозділів (відповідно до етапів): Розділ 1 – розгляд теоретичного питання: теми містяться у додатку Б; обсяг 15-20 сторінок; використаних джерел 10-15; Розділ 2. Організація непотокового виробництва; Розділ 3. Організація потокового виробництва; Розділ 4. Визначення типу виробництва. Вона містить опис вхідних даних, пояснення щодо розрахунку, формули розрахунку з підстановкою в них вхідних даних. За кожним етапом розрахунків ОБОВ'ЯЗКОВО необхідно зробити висновок з зазначенням отриманих у ході розрахунку параметрів та обґрунтуванням доцільності прийняття того чи іншого параметра при організації виробничого процесу. Приклад оформлення таблиць та формул у додатку Г.

Висновки (1 сторінка) містять стислий конкретний виклад результатів проведених розрахунків, підтвердження економічної ефективності організації виробництва.

Список використаних джерел (8-10 джерел) містить відомості про всі використані джерела інформації, які повинні бути оформлені відповідно до поставлених вимог.

Курсову роботу студенти виконують відповідно до календарного графіка, (затвердженого керівником), здають на кафедру для реєстрації та перевірки, після чого призначається час її захисту.

1.4 Підбір та вивчення літературних джерел літератури.

Задачею наукового керівника є організувати роботу студента в руслі раціонального пошуку літературних джерел і, в разі необхідності, допомогти остаточно визначитися з необхідною для роботи бібліографією.

Пошук літературних джерел здійснюється за допомогою бібліотечних каталогів (систематичного та алфавітного), бібліографічних довідників. Виконання курсової роботи передбачає поглиблене вивчення методичних вказівок та навчальних посібників, що регламентують організацію виробництва на підприємстві.

Основними місцями роботи студента на даному етапі мають стати читальний зал бібліотеки університету, а також бібліотеки міста, підприємств, організацій.

Слід зазначити, що існують певні правила обробки літератури.

1. Спочатку потрібно ознайомитися з основною літературою (підручниками, навчальними посібниками, статтями теоретичного характеру).

2. Роботу з літературою потрібно починати від простішої до більш складної. Вивченню статей має передувати вивчення книг, вивченню більш давніх видань – вивчення найновіших джерел.

3. Обробка літератури включає огляд змісту, читання передмови, анотації, потім – розділів, які мають безпосереднє значення для курсової роботи.

4. У процесі опрацювання літератури особлива увага має звертатися на наявні проблеми за темою дослідження, ідеї та пропозиції щодо їх розв’язання, дискусійні питання, наявність критичних точок зору. У подальшому такий підхід дозволить формувати власний погляд на оцінку певного явища або проблеми.

5. Вивчаючи літературу, необхідно робити виписки найбільш важливих положень, визна­чень, фактів для того, щоб потім не повертатися до прочитаного. До того ж потрібно по кожній виписці зазначати першоджерело (авторів, назву праці, видавничі позначки тощо), щоб вірно оформити посилання та список використаних джерел.

Записи зручніше робити на невеликих окремих листках у вигляді:

1) виписок основних положень своїми словами;

2) цитат з вказівкою джерела.

Паралельно з цим доцільно виписувати власні думки, критичні зауваження до тексту, якщо вони виникають. Підібравши таким чином необхідну для дослідження літературу, необхідно її потім уважно вивчити, щоб уявити послідовність викладу матеріалу у своїй майбутній роботі. Також потрібно обміркувати питання про відбір і можливості використання фактичного матеріалу.