Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
459
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
824.32 Кб
Скачать

Вправи на тренажерах «Веслування»

1. В. п. - сидячи на сидінні, руки на рукоятках весел, ноги на педалях. Імітація веслування. При виконанні вправ, руки слід розміщувати одну за іншою.

2. В. п. - сидячи на сидінні спиною до упору для ніг, руки на рукоятках весел у положенні догори - назад, ноги на підлозі. Рухи руками вперед - вниз з нахилом тулуба вперед.

3. В. п. - сидячи спиною до упору для ніг, руки на рукоятках весел у положенні вгору - в сторони, ноги на підлозі. Повороти тулуба у сторони.

4. В. п. - сидячи на сидінні, руки на рукоятках весел, ноги на педалях. Виконувати веслувальні рухи: а) однією рукою (вправо), б) почергово.

5. В. п. - сидячи на сидінні спиною до упору для ніг, руки, зігнуті перед грудьми, на рукоятках весел, ноги на підлозі. Почергове відтискування навантажених рукояток у сторони.

Спортивний прилад «Кавказець» складається із рами, двох важелів, з'єднаних еспандерами. Кількість джгутів еспандера може змінюватися у залежності від необхідного навантаження. Максимальне зусилля на одній рукоятці - 160 Н. Він призначений для розвитку м'язів рук, плечового поясу, ніг, спини.

Вплив занять на тренажері багатосторонній: розвиваються м'язи, поліпшуються кровообіг, дихання.

Вправи на тренажері «Кавказець»

1. В. п. - сидячи на сидінні, ноги в упорі, хват руками за ручки тренажерів. Не зсуваючи сидіння, максимально розтягувати еспандери.

2. В. п. - те саме. Згинаючи ноги у колінах, рухати сидіння вперед, максимально розтягуючи еспандер.

3. В. п. - те саме. Максимально розтягувати еспандер: а) правою рукою, б) лівою рукою, в) почергово правою та лівою рукою, г) одночасно двома руками.

4. В. п. - те саме. Розтягуючи еспандери, максимально відкотити сидіння назад.

Ролер гімнастичний складається з катка, що обертається, з двома ручками на осі. Тренажер сприяє зміцненню м'язів спини, черевного преса і рук, поліпшує поставу. На протязі нетривалого часу заняття (2-4 хв) вправи з роликом дають оптимальне фізичне навантаження.

Вправи на тренажері «Ролер»

1. В. п. - упор сидячи на колінах, хват руками за ручки ролера. Прокочуючи ролер вперед, перейти у положення лежачи.

2. В. п. - упор присівши, хват руками за ручки ролера. Прокочуючи ролер уперед, перейти у положення лежачи.

3. В. п. - упор стоячи, зігнувшись, хват руками за ручки ролера. Прокочуючи ролер вперед, перейти у положення лежачи.

4. В. п. - стоячи спиною до ролера, хват руками за ручки ролера. Прокочуючи ролер, перейти у положення сидячи.

5. В. п. - стоячи на колінах, ролер праворуч. Прокотити ролер максимально вправо. Те саме вліво.

6. В. п. - упор сидячи, зігнувшись на правій нозі. Прокочуючи ролер вперед, перейти у положення лежачи на грудях. Те саме на лівій нозі.

7. В. п. - сидячи на колінах, ролер попереду: а) максимально прокотити ролер уперед, перейти у сід на п'ятах, б) максимально прокотити ролер уперед, перейти у положення лежачи на грудях.

8. В. п. - упор стоячи, зігнувшись. Прокочуючи ролер уперед, перейти у положення лежачи на грудях.

9. В. п. - упор присівши, ролер попереду. Перейти у положення упор лежачи.

10. В. п. - упор присівши. Прокочуючи ролер уперед, перейти у положення лежачи на стегнах.

Заняття з тренажером “Грація” сприяють розвитку сили різних м'язових груп, гнучкості, а також координаційних здібностей.

Фізичні вправи на тренажері виконуються у долаючо-поступовому режимі. Обтяження створюється за рахунок маси рук та ніг того, хто виконує вправи. Виконують вправи або лише для рук, тоді ноги служать обтяженням, або лише для ніг, тоді руки є своєрідним опором. Можна також виконувати вправи для рук і ніг.

Соседние файлы в папке Методические материалы для студентов