Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив1 / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / пояснительная записка Шевченко.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.07.2013
Размер:
11.43 Mб
Скачать

2.5 Перевірка працездатності системи тестування

Для того, аби перевірити працездатність оцінювання системи тестування знань студентів необхідно виконати діагностику системи.

Отже складемо проток діагностики.

Об’єкт випробування– Система комп’ютерного тестування знань.

Ціль випробування– перевірка працездатності системи тестування та коректність оцінювання.

Користувачі, які проводять випробування: Грібач, Шевченко, Нікіфоров.

Перелік пунктів випробування:

1-й користувач

2-й користувач

3-й користувач

Прізвище Ім’я

Група

Грибач Єгор

ЗГ-К9-1

Іванова Марина

ДГ-К9-1

Шевченко Антон

ДГ-К9-1

Кількість правильних відповідей

27

38

35

Загальна кількість питань

42

42

42

Бал (5-тибальна система)

3

4

4

Бал (100-бальна система)

64

90

83

Висновки

Результатом даного курсового проекту є готовий навчальний мультимедійний посібник з дисципліни «Прикладне програмування (семестр 4, модуль 2)». В процесі розробки програмного продукту виконані вимоги до функціональних характеристик, умови експлуатації і вимоги до операційної і програмної сумісності.

Розробникам Authorware вдалося поєднати в своєму продукті потужні засоби розробки і порівняльну простоту експлуатації пакету. Це стало можливим завдяки наочній візуальної системи подання проекту і великій кількості майстрів і заготовок. При таких можливостях був успішно створений курсовий проект.

При його розробці був зібраний необхідний теоретичний матеріал для створення системи тестування, котра дозволяє користувачеві перевірити рівень засвоєння знань. Створено всього 42 питання, які розділені на два блоки: перший - текстові питання; другий - графічні. Вони розроблені за популярною класифікації тестових завдань. В рамках даної класифікації тести діляться на дві групи:

  • тестові завдання закритого типу (з запропонованими відповідями, коли випробуваному необхідно вибрати із запропонованих варіантів відповідей той чи інший варіант);

  • тестові завдання відкритого типу (з вільними відповідями, коли випробуваному необхідно самостійно дописати слово, словосполучення, пропозиція, знак, формули і т.д.).

Також був створений глосарій (список понять за темою) на основі переходу за гіперпосиланнями, було дуже просто і зручно його реалізувати.

Після завершення роботи по створенню тестів, була зроблена перевірка працездатності системи тестування. Вона показала, що проект можна успішно застосовувати для оцінювання студентів, так як тестування працює бездоганно: всі питання виводяться випадковим чином на екран по двом блокам і після проходження тестів, правильно ставиться оцінка.

Так як курсовий проект можно розглядати як об’єкт продажу, після публікації посібнику був записаний диск розміром МБ, якій містить у собі наступні файли, які наведені в Таблиці 1 «Опис файлів на диску».

Таблиця 1 – «Опис файлів на диску»

Імя файлу, папки

Призначення

Обєм, мб

Папка «Published Files»

Містить всі файли проекту

6,64

курсовой.exe

Запускає проект

2,38

Папка «пояснительная записка»

Містить документи (.doc) для пояснювальної записки

10,9