Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив1 / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / пояснительная записка Шевченко.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.07.2013
Размер:
11.43 Mб
Скачать

Параметри зумовленого об'єкту, які встановлюються за допомогою майстра об'єкту

Майстер об'єкту Multiple Choice Question містить три основні вікна, в яких власне і виконується установка параметрів, і два допоміжних Introduction (Вступ) і Finish (Завершення). Перше з них дозволяє отримати уявлення про призначення цього об'єкту і деяких особливостей його застосування. Друге дозволяє «перевести дух», подумати, чи все зроблено, і у разі потреби повернутися до будь-якого з попередніх вікон майстра.

Перше з основних вікон майстра – Question Option (Параметри питання) дозволяє встановити наступні параметри (рис. 2.31) :

– номер шару, на якому повинно бути представлено в кадрі зміст питання; значення вводиться в поле Question base display layer (Шар відображення питання); збільшення номера шару дозволяє розташувати текст питання і варіантів відповіді поверх інших елементів кадру;

– теку, що містить додаткові мультимедійні матеріали до питання; адреса теки водиться в полі Media Folder (Тека з медіа-ресурсами);

– тип маркера, передування кожному варіанту відповіді; призначення маркерів виконується за допомогою групи елементів Distraction Tags (Відмітні ознаки).

Рисунок 2.31 – Вікно QuestionOption

Друге з основних вікон майстра – Question Feedback (Зворотний зв'язок питання) дозволяє встановити наступні параметри (рис. 2.32):

– спосіб реалізації зворотного зв'язку, тобто вид реакції додатка на дії студента; вид реакції встановлюється за допомогою групи елементів Feedback (Зворотний зв'язок), яка містить три перемикачі і прапорець:

1) Immediate (Безпосередньо) – результат вибору виводиться на екран відразу після того, як його виконає студент; такий режим надає користувачеві можливість виправити помилки, що припустилася, і продовжити виконання завдання;

2) Check Answer Button (Перевірка по клацанню кнопкою) – в цьому режимі у вікні перегляду виводиться додаткова кнопка, завдяки якій тестуючий сам може вирішити, перевірити правильність відповіді або ні;

3) No Feedback (Без зворотного зв'язку) – додаток реєструє відповідь користувача, але не відбиває на екрані «своє відношення» до нього;

4) прапорець Reset question on entry (Скинути відповідь при вході), якщо поставлений, дозволяє прибрати з екрану результати попереднього вибору при поверненні користувача до кадру з питанням;

– число спроб, які має у своєму розпорядженні користувач при відповіді на питання; цей параметр вказується в полі Number of Tries (Число спроб) і має сенс тільки у тому випадку, якщо передбачений зворотний зв'язок з студентом.

Рисунок 2.32 – Вікно Question Feedback

Третє вікно Setup Question (Налаштування питання) – можна вважати найбільш важливим, оскільки саме в нім можна ввести текст питання і задати можливі варіанти відповіді з вказівкою правильних і невірних варіантів (рис. 2.32).

Щоб ввести текст питання, необхідно:

– у полі Preview Window (Вікно перегляду) клацнути на верхньому рядку; при цьому вона буде скопійована в полі редагування (Edit Window).

– у полі редагування ввести необхідний текст і натиснути клавішу <Enter>.

Окрім тексту питання, в полі Preview Window представлена наступна інформація:

– варіанти відповідей; вони відображаються чорним кольором; перед кожною відповіддю виводяться два символи; перший з них («плюс» або «мінус») означає, чи є цей варіант відповіді правильним; другий – це маркер (якщо у вікні майстра Question Option вибрати варіант None, то маркер відсутній);

– пояснення до кожної відповіді; вони відображаються синім кольором, і виводяться на екран в якості реакції на вибір користувача;

– загальний висновок за результатами відповіді на питання; ця інформація розміщується після усіх варіантів відповіді і формується тільки у тому випадку, якщо як зворотний зв'язок використовується кнопка Check Answer.

Рисунок 2.33 – Вікно Setup Question

Щоб ввести текст варіанту відповіді і пояснення необхідно відредагувати зразок, наявний в полі Preview Window, аналогічно тому, як це виконується для тексту питання.

Щоб вказати, чи є цей варіант відповіді коректним, досить встановити у відповідне положення перемикачі Set selected item (Настроїти вибраний пункт), розташовані з правої частини вікна:

– Right Answer – варіант коректний;

– Wrong Answer – варіант невірний.

Ви можете додати або видалити варіант відповіді, використовуючи кнопки Add Choice (Додати варіант) і Delete Choice (Видалити варіант).

Окрім перерахованих видів текстової інформації, ви можете вказати, які додаткові мультимедійні матеріали повинні відображатися в кадрі, що містить питання. Для цього досить вибрати в полі перегляду рядок з текстом питання, клацнути на кнопці Import Media, і у вікні, що відкрилося, вибрати необхідний файл.

В результаті відтворення кадру з питанням він повинен виглядати так, як показано на рисунку 2.34.

Рисунок 2.34 – Кадр з питанням множинного вибору