Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив1 / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / пояснительная записка Шевченко.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.07.2013
Размер:
11.43 Mб
Скачать

Включення блоку формування оцінки

Після відповіді на усі питання за допомогою компонента Scoring відображаються результати проходження тестування: дата проходження тесту, загальна кількість питань, кількість пройдених питань і кількість правильних відповідей, процент відповіді, оцінка у 5-ти бальній, інформація про проходженні.

Для включення в схему курсу блоку формування оцінки виконуються наступні дії:

– у списку зумовлених об'єктів знайти об'єкт Scoring та перетягнути його значок в схему курсу; це приведе до автоматичного запуску майстра налаштування об'єкту;

– встановити необхідні параметри зумовленого об'єкту, послідовно переходячи від одного вікна майстра до іншого, і клацнути на кнопці Done.

При переході від першого вікна майстра до другого вікна виникає невелика пауза, пов'язана з тим, що майстер сканує схему курсу у пошуках зумовлених об'єктів, що формують тестові завдання. Якщо такі є, вони відображаються в другому вікні майстра, в списку Excluded Questions (Питання, що виключаються), як показано на рис. 2.26.

Щоб забезпечити реєстрацію відповідей студента з наявних в курсі питань, їх слід перенести в інший список Included Question (Питання, що включаються), розташований ліворуч. Для цього досить клацнути мишею по черзі на питаннях, що включаються.

Рисунок 2.26 – Вікно для формування групи завдань,

по яких ведеться обробка

Наступне вікно майстра – Display and Record (Відображення запис) – дозволяє вказати форму виведення результатів тестування (рис. 2.27):

– якщо поставлений прапорець Display score (Відобразити оцінку), то звіт про результати тестування буде виведений на екран;

– якщо поставлений прапорець Record score (Записати оцінку), то результати тестування будуть збережені у файлі, на диску, або у базі даних системи управління навчанням (залежно від установки додаткових параметрів).

У цьому ж вікні можна вказати найменування тесту, ввівши його в поле Test Title (Заголовок тесту), і порогові значення успішного виконання тесту.

Рисунок 2.27 – Установка параметрів виведення результатів тестування

Звіт про результати тестування, який виводиться на екран об'єкту Scoring в початковому виді не дуже зрозумілий. Його можна відредагувати, в результаті звіт стане цілком придатний для сприйняття (рис. 2.28).

Рисунок 2.28 – Вид сторінки з результатами проходження тесту

після редагування

Реалізація тесту множинного типу

Питання типу Multiple Choice Question представляє собою завдання, в якому необхідно обрати декілька правильних відповідей одразу.

Для створення такого питання тесту необхідно виконати наступні дії:

– у меню Window вибрати пункт Knowledge Object, щоб відкрити вікно бібліотеки зумовлених об'єктів;

– у списку категорій об'єктів, що розкривається, обрати пункт Assessment (Оцінка) (рис. 2.29);

– у списку зумовлених об'єктів знайти об'єкт Multiple Choice Question і перетягніть його значок в схему курсу, праворуч від кадру Введення; це приведе до автоматичного запуску майстра налаштування об'єкту;

– встановити необхідні параметри зумовленого об'єкту, послідовно переходячи від одного вікна майстра до іншого, і клацнути на кнопці Done;

Рисунок 2.29 – Список зумовлених об'єктів

– змінити в схемі курсу ім'я об'єкту;

– у меню Text основного вікна вибрати команду Define Styles.;

– у вікні Define Styles в списку стилів відшукати стилі, додані майстром зумовленого об'єкту; зробити це нескладно, оскільки усі вони розпочинаються з символів wz;

– для усіх стилів, доданих майстром, встановити шрифт, що підтримує кирилицю (Рис. 2.30);

Рисунок 2.30 – Стилі тексту, додані майстром об'єкту

– запустити фрагмент курсу, включаючий тест;

– обрати питання тесту, перейти у режим редагування і скоректувати взаємне розташування тексту питання, варіантів відповіді і інших елементів кадру.