Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив1 / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / КУРСОВОЙ ПРОЭКТ ШЕВЧЕНКО / пояснительная записка Шевченко.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.07.2013
Размер:
11.43 Mб
Скачать

Використання компоненту Decision

Компонент Decisionпредставляє собою компонент вивчення дозволяючої структури, яка дозволяє вибирати один з декількох можливих маршрутів проходження деякого фрагмента курсу або курсу в цілому. Створення дозволяючої структури засноване на включенні в схему курсу кадру типу Decision. Застосовуючи його у поєднанні з макросами, можливо отримати скільки завгодно гнучких алгоритмів переходу між кадрами.

У схемі курсу дозволяюча структура є сукупністю власне кадру Decision і приєднаних до нього маршрутів. Кожен маршрут може складатися або з єдиного кадру (наприклад, типу Display), або містити групу кадрів, об'єднаних у блок за допомогою кадру Map.

Основним параметром кадру Decision є параметр Branch (Перехід), який визначає, в якому порядку Authorware повинен проходити маршрут, приєднаний до кадру.

Можливі значення параметра Branch представлені в списку, розміщеному у вікні установки параметрів кадру Decision:

  • Sequential (Послідовно) – Authorware обходить маршрути послідовно, зліва направо;

  • Randomly to Any Path (Будь-який випадковий маршрут) – вибір маршруту робиться випадковим чином;

  • Randomly to Unused Path (Випадковий вибір не пройденого маршруту) – випадковим чином вибирається маршрут з числа не пройдених;

  • To Calculated Path (Обчислюваний маршрут) – номер маршруту визначається шляхом обчислення заданого вираження (керований спосіб).

Кожному значенню параметра Branch відповідає свій варіант значка кадру Decision. Перший з них позначається буквою S, другий – буквою А, третій – U і четвертий – С.

Reset Path on Entry (Відновити маршрут при вході) – якщо прапорець поставлений, то при повторному вході в кадр Decision Authorware починає виконувати його «як вперше»; інакше Authorware враховує номери маршрутів, пройдених при попередньому виконанні кадру Decision; прапорець має сенс тільки для варіантів вибору маршруту Sequential і Randomly to Unused Path.

Окрім способу вибору маршруту, за допомогою вікна Properties можуть бути задані наступні параметри кадру Decision: Time Limit, Repeat.

Time Limit (Обмеження за часом) – інтервал часу (у секундах), впродовж якого користувач може залишатися в межах дозволяючої структури; значення параметра може бути задане числом, змінною, або вираженням; як тільки інтервал часу витікає, Authorware перериває поточну дію, виходить з дозволяючої структури і переміщається на наступний кадр на головної направляючої схеми курсу; якщо поставлений розташований нижче прапорець Show Time Remaining (Показувати час, який залишився), то в правому нижньому кутку вікна перегляду відображається графічний індикатор часу, що залишився;

Repeat (Повторення) – параметр визначає, чи потрібно Authorware повторно виконувати кадр Decision, і якщо так, то скільки разів; значення параметра вибирається зі списку, що розкривається, який містить п'ять варіантів:

  • Don't Repeat (Не повторювати) – повторне виконання не потрібно;

  • Fixed Number of Times (Фіксоване число разів) – кадр Decision виконується задане число разів; значення вводиться в розташованому нижче полі і може бути задане числом, змінною або вираженням; якщо значення менше 1, то Authorware виходить з кадру Decision;

  • Until All Path Used (Поки не пройдені усі маршрути) – кадр Decision виконується повторно до тих пір, поки не залишиться жодного не пройденого маршруту;

  • Until Click/Keypress (До клацання або натиснення клавіші) – кадр Decision виконується повторно до тих пір, поки пользо-ватель не клацне у вікні перегляду лівою кнопкою миші або доки не натисне яку-небудь клавішу на клавіатурі; цей варіант доцільно використати у тому випадку, якщо маршрути містять анімацію, відео або звук;

  • Until True (Поки істинно) – кадр Decision виконується повторно до тих пір, поки залишається неправдивою задана умова; як тільки воно стане істинним, Authorware виходить з кадру Decision; умова вводиться в розташованому нижче полі.