Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом (Олег).doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
379.39 Кб
Скачать

Висновки керівника

з кваліфікаційної роботи студента 4 курсу екологічного факультету

Білоцерківського НАУ Гарбуза Олег Сергійовича на тему:

“Вирощування рослиноїдних риб в ВАТ «Лисянська рибоводно-меліоративна станція ”

Біотехніка штучного розведення та вирощування риб, що імітує природні умови, передбачає утримання риб в умовах середовища, яке можна контролювати.

Прогресивний розвиток ставового виробництва можливий за умов підвищення продуктивності водойм і поліпшення якості товарної риби, що в свою чергу вимагає впровадження прогресивних технологій вирощування риб.

Однією з ознак прогресивної технології є інтенсифікація рибництва шляхом заводського способу розведення рослиноїдних риб.

В своїй кваліфікаційній роботі Гарбуз О. С. в розділ "Огляд літератури" з науковою обґрунтованістю висвітлила переваги прогресивних (індустріальних) методів ведення рибництва.

З розділу "Результати досліджень" видно, що автор досконало засвоїла та приймала участь в таких технологічних процесах: переднерестова підготовка інкубаційного цеху та плідників; гіпофізарні ін'єкції та отримання статевих продуктів у самців і самок, запліднення ікри, вирощування личинок та мальків рослиноїдних риб.

Вона також освоїв правила ведення рибоводної документації.

В розділі "Охорона праці" автор описав організацію та стан справ з організації виробничого процесу, умови праці на робочих місцях, забезпечення рибоводів спецодягом.

Висновки та пропозиції автора базуються на результатах досліджень.

Вважаю, що кваліфікаційна робота Гарбуза О. С. “Вирощування рослиноїдних риб в ВАТ «Лисянська рибоводно-меліоративна станція ” заслуговує на позитивну оцінку, а її автор присвоєння кваліфікації бакалавра за напрямком "водні біоресурси".

Керівник кваліфікаційної роботи

Доцент каф. іхтіології і зоології Шваюн І.В.

13.06.2011р.

Рецензія

на кваліфікаційну роботу студента 4 курсу екологічного факультету Білоцерківського НАУ Гарбуза Олега Сергійовича на тему:

“Вирощування рослиноїдних риб в ВАТ «Лисянська рибоводно-меліоративна станція ”

Успішний розвиток ставового рибництва можливий за умов підвищення продуктивності водойм і покращення якості рибопродукції, що в свою чергу не мислиме без впровадження прогресивних технологій вирощування риби.

Переведення рибницького господарства з традиційного на рейси індустріального - це і є завтрашній день однієї з найперспективніших галузей виробництва України.

Кваліфікаційна робота Гарбуза О. С. за своєю структурою відповідає сучасним вимогам.

Робота включає розділи: "Вступ", "Завдання на роботу", "Зміст", "Реферат і ключові слова", "Огляд літератури", "Матеріали і методика роботи", "Результати досліджень", "Охорона праці", "Висновки та пропозиції", "Список використаної літератури".

В розділі "Огляд літератури" автор розкриває стан справ, що торкається змісту роботи та завдання, які стоять перед спеціалістами господарства та колективом в цілому. "Результати досліджень" свідчать що автору прийшлось засвоювати низку технологічних операцій по забезпеченню отримання статевих продуктів, запліднення ікри та контроль її інкубації, вирощування та дорощування рибопосадкового рибоматеріалу, ведення рибоводної документації.

Студент достатньо набув навичок, що дозволяють йому успішно працювати на виробництві.

Вважаю, що кваліфікаційна робота Гарбуза О. С. заслуговує на позитивну оцінку, може бути допущена до захисту, а її автор присвоєння кваліфікації бакалавра.

Рецензент

Доцент каф. виробництва та

переробки продуктів рибництва Соболєв О.І.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]