Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_po_praktitsi_1.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
619.86 Кб
Скачать

5. Архіви rar

Формат RAR у більшості випадків забезпечує істотно кращий стиск, чим ZIP, особливо в режимі створення безупинних архівів. Інша важлива можливість RAR - підтримка багатотомних архівів. Вони набагато зручніше і простіше у використанні, чим так називані "розділені по дисках" ("span dіsks") архіви ZIP. WіnRAR не підтримує такі архіви ZIP - багатотомні архіви можна створювати тільки у форматі RAR.

Крім того, у формату RAR є трохи дуже важливих функцій, відсутніх у ZIP, наприклад, додавання інформації для відновлення, що дозволяє відновити фізично ушкоджений файл, і блокування архівів для запобігання випадкової модифікації особливо коштовних даних.

Формат RAR дозволяє обробляти файли практично необмеженого розміру (до 8 эксабайт, що рівносильно 8 589 934 591 Гбайт), тоді як розмір одного файлу в архіві ZIP не може перевищувати 4 Гбайт.

6. Архів, що саморозпаковується

(SFX, від англ. SelF-eXtractіng) архів - це архів, до якого приєднаний  модуль, що виконується. Цей модуль дозволяє видобувати файли простим запуском архіву як звичайної програми. Таким чином, для видобування вмісту SFX-архіву не потрібно додаткових зовнішніх програм. Проте, WіnRAR може працювати з SFX-архівом так само, як і з будь-яким іншим, тому якщо ви не хочете запускати SFX-архів (наприклад, коли не можете гарантувати, що в ньому немає вірусів), те для  чи перегляду видобування його вмісту можна використовувати WіnRAR.

SFX-архіви, як і будь-які інші  файли, що виконуються, звичайно мають розширення .EXE.

SFX-архіви зручні в тих випадках, коли потрібно передати комусь архів, але ви не упевнені, що в адресата є відповідний архіватор для його розпакування.

 7. Програма WіnRAR - це 32-розрядна версія архіватора RAR для Wіndows, могутнього засобу створення архівів і керування ними. Існує кілька версій RAR для різних операційних систем, зокрема , RAR для Wіndows, Lіnux, DOS, OS/2, UNІ. Програмами WinZip та WinRar можна користуватися через контексти меню виділеного файла чи групи файлів або через середовище програми. Після запуску програми-архіватора WinRar необхідно виділити потрібні файли.

Антивірусна програма (антивірус) — програма для знаходження і лікування програм, що заражені комп'ютерним вірусом, а також для запобігання зараження файлувірусом.

Класифікувати антивірусні продукти можна відразу за кількома ознаками, таким, як: використовувані технології антивірусного захисту, функціонал продуктів, цільові платформи.

По використовуваних технологіях антивірусного захисту:

Класичні антивірусні продукти (продукти, які застосовують тільки сигнатурний метод детектування)

Продукти проактивного антивірусного захисту (продукти, які застосовують тільки проактивні технології антивірусного захисту);

Комбіновані продукти (продукти, які застосовують як класичні, сигнатурні методи захисту, так і проактивні)

За функціоналом продуктів:

Антивірусні продукти (продукти, що забезпечують тільки антивірусний захист)

Комбіновані продукти (продукти, що забезпечують не тільки захист від шкідливих програм, але і фільтрацію спаму, шифрування та резервне копіювання даних та інші функції)

Антивірус Касперського Personal 

Віруси, троянські програми, інтренет-хробаки й інші шкідливі програми – усі вони можуть нанести шкоду вашому ПК. Антивірус Касперского Personal не допустить їхньої присутності на комп’ютері завдяки постійному контролю над усіма потенційними джерелами проникнення – електронною поштою, інтернетом, зовнішніми носіями інформації.

В програмі застосовується сучасна технологія захисту від вірусів, заснована на принципах евристичного аналізу другого покоління. Завдяки цьому програма здатна знайти рекордну кількість невідомих вірусів.

Антивірус Dr.Web 

Антивірус Dr.Web – один із кращих по швидкості реагування на появу нових вірусів. Відновлення вірусних баз виходять, як правило, кілька разів на день, а іноді – до декількох разів у годину. Користувач має можливість задавати частоту автоматичного поновлення вірусних баз.

Швидке сканування всіх носіїв інформації дозволяє більш оперативно (у порівнянні з іншими антивірусними засобами) робити перевірку комп’ютерних систем.

Norton AntiVirus Corporate Edition

Продукт Norton AntiVirus Corporate Edition захищає ПК і файлові сервери, забезпечує централізоване керування антивірусним захистом у рамках усього підприємства. Централізоване керування, здійснюване з єдиної консолі, дозволяє системним адміністраторам встановлювати обов’язкові для виконання правила безпеки, що гарантують своєчасне відновлення і правильне настроювання системи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]