Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНА 26.04.2012р..docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
20.74 Mб
Скачать

1.5 Мікросхеми імпульсних нн.

В електронних імпульсних номеронабирачах використовуються мікросхеми, виготовлені як на вітчизняних підприємствах, так і за кордоном. Цоколевка ІМС імпульсного набору номера КР1008ВЖ1. застосована в НН «Електроніка». Цоколівки інших ІМС імпульсних НН.

1.6 Загальні відомості про систему тонального набору номера

У 1970 році була винайдена нова система набору номера. Мета її створення - зробити процес набору більш надійним і прискорити його. В цій системі цифри передаються двома частотами (тонами) одночасно. Їй дано назву DTMF (Dual-Tone Міn-Frequency), система тонального набору.

Частоти вибрані таким чином, щоб уникнути гармонійних перешкод від мовних сигналів. В тональної системі застосовано вісім частот: чотири в нижній частотної групі (697 ... 941Гц) і чотири-у верхній (1209 ... 1633Гц). Правильна цифра визначається одним тоном з верхньої частотної групи і одним - з нижньої. Всього існує 16 можливих комбінацій. Найчастіше використовуються тільки цифри 0; 1 ... 9. В деяких НН задіюються ще кнопки «*» і «#» або навіть всі 16 комбінацій для спеціальних функцій. Відповідності пар частот кнопкам набору номера на повній тастатурі ТА.

Максимальна швидкість набору номера в системі частотного набору становить 7 ціфр в секунду. Для порівняння в імпульсній системі набору швидкість становить 0,8 цифри в секунду (при частоті 10 Гц). Перевага тональної системи по швидкості набору майже десятикратна.

Крім функції набору номера, система тонального набору дозволяє здійснювати низькошвидкісну передачу даних. Можна здійснювати банківські операції з будинку, перевіряти кредитні картки, дистанційно управляти операціями. Можливе проведення обмінних операцій.

Більшість біполярних тональних НН включаються в лінію через інтерфейс на ІМС НН живиться від постійного джерела розмовного тракту DTMF тони передаються в телефоні через інтерфейс розмовного ланцюга. Сип «Mute» генерується DTMF набирачами ; рівняють відключенням розмовного ланцюга, визначає, коли передавати в лінію , коли - тональні сигнали набору. Переключення з розмовного режиму в режим набору (і назад) реалізовано без помітного експорту клацаня.

Розмовний і набірний тракти ТА приєднуються до лінії тим же самим інтерфейсом. Така побудова називається загальним інтерфейсом. Коли частина частотного набору проходить телефонний капсуль, то вона або маскується спеціальним тоном, або на час посиланням сигналу набору тракту прийому блокується тим же сигналом MUTE, що і тракт передачі. Якщо відповідний розмовний ланцюг не може пропустити тони частотного набору в телефонну лінію, то для НН повинен використовуватися окремий інтерфейс. Зазвичай вимагає великої кількості дискримінант них компонентів.

2. Обладнання, матеріали, інструменти і пристосуванні, застосувані при будівництві й експлуатаційні обслуговуванні постійних кабельних ліній зв'язку.

2.1 Обладнання

Обладнання, що застосовується при будівництві постійних кабельних ліній зв'язку, призначається для включення кабелів в кінцевих і проміжних пунктах, а також для з'єднання окремих кабелів між собою.

До обладнання відносяться:

- Бокси міжміського і міського типів;

- Розподільні шафи;

- Кабельні ящики міжміського і міського типів;

- Розподільні коробки;

- Ящики з котушками індуктивності;

- Подовжувачі.

бокси

Бокси призначаються для включення жил кабелів, введених в кроси, розподільні шафи і кабельні будки.

Бокси міжміського типу, застосовувані для включення кабелів далекого зв'язку, складаються з металевого корпуса і пластмасових плинтов. В плінти впресовуються ряди штифтів, які мають на лицьовій стороні гнізда i пір'я з'єднувальних дужок, а на тильній стороні - затискачі (пір'я), до яких припаюються кабельні жили. Бокси

виготовляються трьох типів: прості (дивись мал. 6 і 7), герметичні (дивись мал. 8) і екрановані (дивись мал. 9 і 10).

Герметичні бокси призначаються для установки в сирих приміщеннях.

Екрановані бокси служать для включення екранованих і високочастотних ланцюгів.

Розміри і вага боксів для кабелів далекого зв'язку приведено в табл. 1.

Бокси міського типу, що застосовуються для включення кабелем внутрішніх телефонних зв'язків, складаються з чавунного корпусу з укріпленими на ньому пластмасовими або фарфоровими 10-парними плінтами (мал. 11).

В плінтах розташовані два ряди штифтів, які мають на лицьовій стороні затискачі для включення кроссировочних провідників »а на тильній стороні - пір'я для припайки кабельних жил.

Номерація пар в боксах дивись на мал. 12.

Розміри і вага боксів різної ємності наведені в табл. 2.