Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod New 2005 / Metod New 2005.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
12.59 Mб
Скачать

Effects/Accessories - Ефекти/Аксесуари - Тут ви можете вибрати плагін для застосування його до ландшафту. Terrain Genesis – Генезис ландшафту.

Method - Метод - Метод генерації ландшафту застосовується для того, щоб цей ландшафт створювати. Для детальнішого ознайомлення з Subdivide & Displace методом роботи, дивіться на сторінці: Planetside <http://www-users.york.ac.uk/%7Empf103/ landscapes/terrain1.html>. Ridged Perlin для Perlin Noise створюють пейзажі з великою кількістю гірських хребтів. У цій версії програми існу також Multi-versions для Perlin і Ridged Perlin які, виробляють більш скелясті, нерегулярні пейзажі.

Action – Дія.

Erase First - використовується якщо вам захочеться стерти все, щоб створити новий ландшафт. Це значить, що ви почнете на порожньому місці з новим ландшафтом.

Generating features - виробляє новий випадковий ландшафт і комбінує (об'єднує) його з вже існуючим.

Realism - Реалізм - вища настройка виробляє реалістичніший ландшафт з гладкішим переходом між високим і низьким. Може використовуватися для створення "скелястого" ландшафту.

Smoothing - Згладжування - Регулює наскільки згладженим буде вид ландшафту. Високі настройки можуть "сперечатися" з настройками реалізму, створюючи небажані ефекти.

Glaciation - Заморожування - Змінює пейзаж, згладжуючи основи долини і різкі перепади в градієнті.

Canyonism - Каньйонізація - Загострює підстави долини, створюючи ефект, подібний каньйонам в пустелі. Багато в чому, Glaciation і Canyonism працюють проти один одного. Застосовуючи обидві ці настройки, ви можете створювати реалістичніший, збалансований пейзаж. Але якщо ви хочете створити пустельний пейзаж з великими міжгір'ями, то тоді вам необхідно встановити низьке значення для glaciation, і дуже високе для canyonism.

Size of Features - Розмір деталей - Цей повзунок управляє параметрами гори (підвищення), і в горизонтальному і вертикальному розмірі.

Perlin Origin - Використовує для генерації Perlin-пейзажі (і Perlin-варіанти). Ви можете використовувати "random origin" (випадкове джерело), якщо ви не хочете відтворювати попередній результат. Змінюючи злегка ці установки, ви можете переміщати ландшафт в маленькі ділянки, що є корисним, якщо ви створили пейзаж з хорошими деталями, які частково знаходяться поза увагою.

Terrain Modification - Модифікація Ландшафту (рис. 21).

Рис. 21

Bound Vertical - Вертикальні Обмеження - Масштабує ландшафт так, щоб він розташовувався між даними значеннями. Початкові значення показують поточний діапазон висоти.

Scale Vertical - Вертикальний Масштаб - Масштабує ландшафт даним чинником відсотка. Кнопка "Stretch" встановлює значення масштабу в 133,33%. Кнопка "Squash" - в 75%. Кнопка "Invert" - в 100%. Навіть після натиску кнопок Stretch/Squash/Invert, ви ще повинні натиснути кнопку "Scale Vertical".

'Glaciate'/'Canyonize' - Льодовик/'Каньон' - Застосовує Glaciation/Canyonization до поточного ландшафту. Це відрізняється від застосування цих установок в процесі генерації ландшафту.Clear / Flatten - Очищення/Згладжування - Стирає (очищає) ландшафт.

Terrain Combination – Комбінування Ландшафту (рис. 22).

Рис. 22

Ця вікно діалогу може використовуватися, щоб комбінувати два ландшафти складнішим способом, ніж "Generate on top of existing" (створення поверх існуючого). Є чотири настройки - Addition (доповнення), Subtraction (віднімання), Highest (найвище) і Lowest (найнижче), з виборами згладжування: Smoothing Highest і Smoothing Lowest.

Combination Preview (Попередній перегляд Комбінації) показує результат об'єднання пейзажів, колір, закодований, щоб показати, чи є первинні або вторинні ландшафти домінуючими для специфічного положення в пейзажі.