Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОАРР Word.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
107.85 Кб
Скачать

69. Гідравлічний аварійно-рятувальний інструмент 3-їй групи

3-я група це єдиний агрегат, у якому сполучені функції робочого органа й ручного насоса. До цього типу інструмента можна віднести комбі-ножиці «КН- 80», різак «Пріоритет», гідроклин «Комбитех» й їм подібне устаткування. Конструктивні особливості даного інструмента полягають у тім, що в комплектації відсутні гнучкі рукави (шланги) і розйоми. Така конструкція дозволяє використати цей інструмент одному операторові, тоді як при звичайній схемі з'єднання ручний насос - шланги - інструмент обов'язково повинне бути два оператори, один управляє інструментом, інший за допомогою насоса створює необхідний тиск для роботи інструмента. Призначені для деформації, переміщення й руйнування силових елементів конструкцій при проведенні протипожежних, аварійно-рятувальних, ремонтно відновлювальних і монтажних робіт. Комбі-ножниці працездатні при будь-яких метеорологічних умовах, при температурі навколишнього середовища від -50° С до +80° С, а також під водою.

70. Аналіз показує, що основна частина вантажів, що перевозиться (більше 90%) приходиться на класи 2-6. Частка небезпечних вантажів класів 1 і 7 складає лише 0,3%. Перелік небезпечних вантажів, які перевозяться з\д транспортом, включає в себе близько 400 найменувань. По умовам зал. дороги на кожен вантаж або групу вантажів складається аварійна картка, в якій дається коротка характеристика вантажу і яка використовується як

джерело інформації при проведенні ПРР. Аварійна картка зберігається на станції відправника. Нижче приводиться приклад заповнення аварійної картки. Окрім як в аварійній картці, клас небезпеки вказується на ярлиці та упаковці.

Упаковка маркується визначеним сигнальним кольором і знаками безпеки. Сигнальними кольорами є червоний, жовтий, блакитний, зелений.