Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Chesnok_S_P.doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
599.55 Кб
Скачать

3. Орієнтовний зміст курсової роботи

Вступ

    1. Загальні відомості про господарство та вирощувані культури.

    2. Коротка ботанічна характеристика та вимоги культури

до умов росту і розвитку.

    1. Особливості ведення галузі рослинництва в умовах

реформування земельних відносин та стан технології

вирощування культури в господарстві.

    1. Розрахунок можливого рівня врожайності культури.

    2. Розробка системи агротехнічних заходів вирощування

запрограмованого врожаю культури.

5.1. Господарсько – біологічна характеристика підібраних сортів.

5.2. Розміщення культури в сівозміні (попередники).

5.3. Обробіток грунту.

5.4. Удобрення культури.

5.5. Підготовка насіння та сівба.

5.6. Догляд за посівами.

5.7. Строки та технологія збирання врожаю.

    1. Нові досягнення науки та передовий досвід

вирощування культури.

Висновки.

Додатки.

Список використаної літератури.

4. Вимоги до оформлення курсової роботи

4.1. Обкладинка і титульний аркуш

Курсова робота переплітається в обкладинку. На обкладинці роботи наклеюють етикетку розміром 160 х 100 мм, на якій пишуть « КУРСОВА РОБОТА », вказують тему, прізвище, ім'я та по батькові студента - виконавця, рік виконання. Якщо обкладинка з білого паперу, то вказані дані пишуть на обкладинці, у випадку прозорої обкладинки - етикетку не роблять.

Титульний аркуш оформляється на білому папері формату А - 4 ( 297 х 210 мм ) і заповнюється за формами наведеними на рис. 2 та додатка А.

Поле 1 - назва міністерства, навчального закладу, відділення ( кабінету ).

Поле 2 - не заповнюється.

Поле 3 - тема курсової роботи.

Поле 4 - виконавець курсової роботи. Вказується група , відділення,

спеціальність, прізвище та ініціали.

Поле 5 - керівник курсової роботи. Прізвище та ініціали.

Поле 6 - рік виконання роботи (без слова « рік » або літери « р »).

4.2. Оформлення змісту

Зміст розташовують безпосередньо після титульного аркуша. Слово « ЗМІСТ » записують у вигляді заголовка, великими літерами, симетрично тексту.

До змісту включають: завдання на виконання курсової роботи, вступ, послідовно перераховані назви всіх розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів ( якщо вони мають заголовки ), висновки, пропозиції, додатки, список використаної літератури та номери сторінок, на яких вони розпочинаються.

4.3. Структура курсової роботи

Курсова робота повинна містити лише, належним чином упорядковану, виробничу та наукову інформацію. Інформація повинна стосуватись теми роботи, бути тісно пов'язана з нею, розкривати її суть. Відповідно до цих вимог необхідно створювати структуру курсової роботи.

Робота виконується на стандартних аркушах білого паперу формату А 4 ( розміром 210 х 297 мм ) акуратно, чітко і грамотно, з одного боку аркуша. При розміщенні тексту на аркуші лишаються поля: зліва – 30 мм, справа - 10 мм, зверху - 30 мм, знизу - 25 мм.

Обсяг роботи повинен бути не менше 30 сторінок рукописного тексту з урахуванням таблиць, рисунків, розрахунків. З них орієнтовно виділяється: на вступ - одна сторінка, розділ 1 - 6 с., розділ 2 - 5 с., розділ 3 – 4 - 5 с., розділ 4 - 2 с., розділ 5 – 10 - 15 с., розділ 6 - 2 с., висновки - 1 с., список використаної літератури - 1 с., додатки - обсяг не обмежується.

По всій курсовій роботі сторінки нумеруються арабськими цифрами зверху посередині сторінки. Першою сторінкою роботи є титульна сторінка. На ній номер не ставиться, але входить у загальну нумерацію. Після титульного аркуша, на окремій сторінці, подається зміст, далі, теж окремою сторінкою, - індивідуальне завдання (дод. Б).

Текст роботи за необхідності ділять на розділи і підрозділи, підрозділи на пункти. Розділи, підрозділи повинні мати заголовки, в яких чітко і стисло відображається їх зміст. Заголовки розділів та інших структурних одиниць пишуться окремим рядком і виділяються шрифтом чи розміром літер без крапки в кінці, не підкреслюючи. Перенесення слів у заголовках не допускається. Якщо заголовок складається з двох речень, їх роз'єднують крапкою.

Розділи доцільно розпочинати з нової сторінки. Відстань від верху сторінки до заголовку дорівнює чотирьом міжрядковим інтервалам, а від заголовку до тексту - двом. Між текстом попереднього підрозділу до заголовку наступного відстань становить три інтервали.

Розділи нумеруються послідовно арабськими цифрами в межах всієї роботи. Порядкові номери ставляться перед назвою розділу, виділяються крапками. Наприклад: « 2. Коротка ботанічна характе­ристика та вимоги культури до умов росту і розвитку. » « Зміст », « Вступ », « Висновки », « Додатки », « Список використаної літератури » не нумеруються, а їх назви правлять за заголовки. Підрозділи нумеруються арабськими цифрами у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу і підрозділу, відокремлених крапкою. Наприклад: « 3.4. Встановлення рівня гранично можливого врожаю » (четвертий підрозділ третього розділу).

Абзаци впродовж усього тексту мають дорівнювати п'яти знакам.

У тексті і таблицях можна користуватися загальноприйнятими скороченнями: тонна - т, центнер - ц, гектар - га, кормова одиниця - корм. од. та іншими.

У кінці роботи вказується дата виконання і ставиться підпис студента - виконавця.